CHP Zonguldak İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi’nde yeni il başkanı Harun Akın oldu. Akın ve ekibi seçim sonucuna sevinirken, Halil Furat ise sonucu öğrenir öğrenmez salondan ayrıldı.

Bir süre önce CHP Zonguldak İl Yönetimi’nden 18 kişinin istifa etmesiyle başlayan süreçte, olağanüstü genel kurul yapılması kararlaştırıldı. Adil Bahadır, Nurettin Yolcu, Harun Akın ve Halil Furat il başkanlığı için aday olduklarını açıkladı.

GMİS Şemsi Denizer Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen olağanüstü kongrenin divan başkanlığını ise TBMM İdare Amiri ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir yaptı. Kongrede seçimlere gidildi. Seçimlerde 549 delegenin 487’si oy kullandı. Oyların 3’ü geçersiz sayılırken 2’si de boş çıktı.

Sandıkların açılması ile Nurettin Yolcu 103, Halil Furat 123, Harun Akın 161 ve Adil Bahadır ise 95 oy aldı. Sonucu öğrenen dönemin il başkanı Halil Furat ve ekibi salondan ayrıldı. Nurettin Yolcu ve Adil Bahadır ise Harun Akın’ı tebrik etti.

Sonucun ardından gazetecilere açıklamada bulunan İl Başkanı Harun Akın, “Görülmemiş bir aday sayısı vardı. 2015 seçimlerinin olması bunu bu noktaya getirdiğini düşünüyoruz. Zonguldak’ta yaşanan sıkıntılar, parti örgütünde yaşanan sıkıntılar hepsini birleştirdiğimiz zaman aday bolluğu var. Ama hepiniz de gördünüz beraber izledik, yaşadık. CHP’ye yakışan bir kongre oldu. Asıl mesele bundan sonra, çok sıkıntılarımız var. Şimdi bir seçim bitti, diğer aday olan arkadaşlarla birlikte el ele, kol kola Zonguldak’a yakışan bir siyaset yapacağız. Bunda kimsenin endişesi olmasın. Herkes bu tarihi not alsın. Bundan sonra CHP gündemde olacaktır, CHP çok konuşulacaktır” dedi.