Devrekli Şair Rüştü Onur ölümünün 72. yıldönümünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılmaya başlandı.

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Şair Rüştü Onur ölümünün 72. yıldönümünde memleketi olan Devrek’te düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılmaya başlandı. Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK)ve Devrek Belediye Başkanlığının ortaklaşa olarak düzenledikleri anma etkinliklerinin ikinci ayağı Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Hamit Kalyoncu’nun yaptığı ve Şair ve Yazar Sennur Sezer, Şair ve Yazar Adnan Özyalçıner, Şair ve Yazar Abdulkadir Budak ile Şair Yazar İbrahim Tığ’ın katıldığı panelde, 1940 Kuşağı ve Rüştü Onur tartışıldı.

Düzenlenen panelle ilgili bilgi veren DMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş, ”Bu paneli okulumuzda düzenlememizin amacı, ilimizin değişik yerlerinden gelerek okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin de Rüştü Onur’u yakından tanımalarını sağlamak için organize ettik. Umarım öğrencilerimiz bir nebzede olsun Devrekli şairimiz Rüştü Onur’u tanıma fırsatı yakalamışlardır” diye konuştu.

Düzenlenen panele; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Garnizon Komutan Vekili Personel Üsteğmen Yıldırım Yörük, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, DMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş, Emniyet Müdürü Fahri Küçük ile diğer daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Panelin ardından konuşmacılara ilçe protokolü tarafından Devrek’in sembolü olan Devrek Bastonu ve teşekkür plaketleri takdim edildi.