Eğitim Bir-Sen’in 4. olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Zonguldak Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen 4. Olağan Kongereye AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, AK Parti Eski Milletvekili Polat Türkmen Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, İşkur Bölge Müdürü Gönül Demirsu, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sendikalılar katıldı.

Kongre İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar; “Öğretmenlerimiz çok kutsal bir görevi üstleniyorlar. Çocuklarımızı evlatlarımızı yetiştiriyorlar. Türkiye’nin her türlü zenginliği var, ama en büyük zenginliğimiz gençlerimiz evlatlarımız. Onları iyi yetiştirebilirsek en büyük gurur kaynağımız olurlar ancak onlar iyi yetiştirmeyi başaramazsak en büyük utanç kaynağımız olurlar. Gençlerin yetiştirilmesinde öncelikli olarak ailelerin ondan sonra da değerli öğretmenlerimizin ve idarecilerimiz büyük bir payı var” dedi.

3 dönemdir Eğitim Bir-Sen’in Zonguldak Şube Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Kamuran Aşkar yaptığı açıklamada; Değerli arkadaşlar Eğitim Bir-Sen 14 Şubat 1992 yılında ortaya çıkmış ülke ve millet sevgisinden ödün vermemiş 76 milyonun kardeşliğini hedefleyen özel eğitim çalışanlarının sorunları olsa da genel olarak bütün insanlığın menfaatlerini ön planda tutan ve Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü merkezde tutan Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. 10 yıllık mücadele safhasında baktığımızda 2400 üyeyle Zonguldak’ın en büyük sendikası, 7500 üyeyle Zonguldak’ın en büyük Konfederasyonu olduk. Bu başarı bizim başarımız bu başarı hepimizin başarısıdır. Bu sendikaya emek veren, bu sendika için gecesini gündüzünü bir eden, çoluğunu çocuğunu ihmal eden, Bu sendikayı Zonguldak’ta bir numaralı sivil toplum kuruluşu yapmakta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kongrede konuşmaların ardından oylama gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen seçimde Saadettin Dede Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı olarak seçildi.