Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi tarafından istişare toplantısı düzenlendi.

Zonguldak Öğretmenevinde Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi tarafından yeni oluşan yönetimleri tanıtmak ve şubelerin birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak amacıyla istişare toplantısı düzenlendi. Zonguldak Öğretmenevinde düzenlenen etkinliğe Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Zonguldak Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Sadettin Dede, Eğitim Bir-Sen İlçe Teşkilatlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Bir-Sen’in eski yönetimlerinde görev almış değerli yöneticileri ile çok sayıda okul temsilcisi iştirak etti. Oluşan yeni yönetimlerin birbirlerini tanımaları amacıyla program öncesinde Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi tarafından programa katılanlara yemek ikramında bulunuldu. Düzenlenen yemek İstişare toplantısı için Öğretmenevi konferans salonunda toplanıldı. Toplantının açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesinin Enes Şenol yaptı. Şenol zor zamanlarda yönetimlerde yer aldıklarını belirtirken, “Sendikacılık kolay bir iş değil. oluşan yeni yönetimlerimiz her ne kadar kolay bir zamanda yönetime gelmiş olsalar da yine de kendisine has zorluklar söz konusu. Bizler bir misyonun bir davanın insanlarıyız. Bütün okul temsilcilerimizin böyle düşündüğüne inanıyorum. Biz sendikacılığı sadece hükümete karşı baskı uygulamak, bağırmak çağırmak, haklarımızı korumak olarak değil, dünya görüşümüzü, inançlarımızı ve ideallerimizi insanlara ulaştırmak ve anlatmak için yapıyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından yeni oluşan Zonguldak Eğitim Bir-Sen yönetim kurulu üyeleri, toplantıya katılan temsilcilere tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sadettin Dede, "Başkalarının ürettiklerini tüketenler başkalarına hizmet ederler. Kimin ürettiğini tüketiyorsa ona hizmet ediyordur. Bu medeniyet anlamında da böyle değil midir? Son yüzyıla bakın. Avrupa medeniyetine teslim olmuşuz. Avrupa medeniyet üretiyor biz tüketiyoruz. Binlerce yıl bu topraklarda bu dünyaya hakim olmuş bir medeniyete bir başkasının medeniyetini tüketmek yakışıyor mu? Asla yakışmıyor arkadaşlar. Bunda da yeni bir eğitim yeni bir medeniyet iddiasının olması lazım. Bu iddiayı da eyleme dönüştürecek olan siz değerli öğretmen arkadaşlarımız dile getireceklerdir. Güçlü bir ülke olmak istiyorsak ki son yıllarda bu özgüveni bu duyguyu camia teneffüs etti. Geçmişte olduğu gibi korkak pısırık değiliz. Sadece içimizdeki bazı düşünceleri harekete geçirmemiz gerekiyor. Biraz daha canlı biraz daha dik olmamamız gerekiyor. İnşallah onu da başaracağız” dedi.

Ardından yoğun istek üzerine kürsüye gelen Kamuran Aşkar, “İlçelerden gelen temsilcilerimiz, çok değerli okul temsilcilerimiz, bize bir vazife verilmişti 12 yıl önce. Ben istişare ile Eğitim Bir-Sen başkanlığına getirildim. Ben hoş bir seda bırakarak ben bu görevi tamamladığıma inanıyorum. Ama şunu söyleyeyim. Yönetim işi ekip işidir. Tek başınıza pek bir şey ifade etmezsiniz. Onun için ekip olarak sahiplenirseniz emin olun ki inandıktan sonra becerememeniz diye bir şey yok. Niçin sendikacılık yapıyorsunuz cevabına gelirsek haksızlık karşısında hakkımızı ve onurumuzu kaybetmemek adına sendikacılık yapmak gerekiyor. Hamdolsun ki Eğitim Bir-Sen’imiz ve Memur Sen’imiz bunu layıkıyla yerine getirmiştir. Ben bu süreçten sonra üzerimize ne düşüyorsa sizlerin işlerinizi etkilemeden elimden geleni yapmaya hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

Kamuran Aşkar’ın konuşmasından sonra İlçe Başkanları görüş ve düşüncelerini, yaptıkları ve yapacakları faaliyetleri anlatan konuşmalarını yaptı. Toplantı, Türkiye’de Eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunların tartışılması ve çözüm yolları ile ilgili görüşler ve düşünceler paylaşıldıktan sonra sona erdi.