“Hayatın Yanında” mottosunu sosyal sorumluluk çalışmalarıyla yaşatmayı hedefleyen Enerjisa; çalışanlarının gönüllü katılımı ile 2010 yılından bugüne 190 binden fazla ilkokul öğrencisi Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu konusunda bilgilendirdi.

Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında Türkiye enerji sektörünün lider oyuncularından biri olan Enerjisa, faaliyet gösterdiği toplumun ihtiyaçlarına cevap vermek için sosyal sorumluluk faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Enerjisa’nın ‘Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum!’ sloganıyla ilköğretim çağındaki çocuklar için 2010 yılından itibaren hayata geçirdiği ‘Enerji Verimliliği Eğitimleri’ sosyal sorumluluk projesi bu yıl Adana ve İstanbul ile birlikte Ankara’yı da kapsayarak 10.000 yeni ilkokul öğrencisine daha ulaştı.

Enerjisa’nın sosyal sorumluluk platformu olan “Enerjik Gönüller” ile çalışanlarının destekleriyle verilen Enerji Verimliliği Eğitimleri, bugüne kadar 280 okulda 190.000 bin öğrenciye ulaştı. Bu eğitimlerin çocuklara daha fazla dokunabilmesi amacıyla enerji verimliliği hakkındaki önemli bilgiler profesyonel tiyatro sanatçıları tarafından hazırlanan tiyatro ile çocuklara sahnelendi. Çocuklar, enerji verimliliği oyununu oynayabiliyor, dünyanın enerji kaynakları hakkında bilgileri ve sınırlı olan kaynakları nasıl koruyabileceklerini oyun eşliğinde keyifle öğrenebiliyorlar. Enerjisa’nın yaptığı bu interaktif çalışma ile çocuklar “Dünyanın enerjisini ben koruyorum!” diyor ve sürdürülebilir büyümenin küçük elçileri oluyor. Ayrıca site içerisindeki paylaşım alanından oyunun görselini indirip evlerinde de oynayabiliyor.

Enerjisa CEO’su Yetik K. Mert ise konu hakkında, "Ülkemizin enerji alanında en önemli konularından biri olan enerji verimliliği hakkında kamuoyunda ve özellikle de geleceğimizin elçileri ilkokul öğrencilerinde enerji tasarruf algısını uyandıracak ve yaygınlaştıracak çalışmaları sürdürmeye büyük önem veriyoruz. Bu kapsamsa daha küçük yaşlarda olan çocuklarımıza eğlenceli eğitimler ve tiyatro sanatı ile ulaşarak onların enerji tasarrufu hakkında bilinçlenmelerini amaçlıyoruz. 2010 yılından bugüne 200’e yakın gönüllü Enerjisa çalışanlarının verdikleri eğitimler ile enerji verimliliği bilincinin artması konusunda çok önemli adımlar attık. Başkent bölgesinde başladığımız eğitimlerimize, 2013 yılı içinde devraldığımız Toroslar ve AYEDAŞ bölgelerimizi de dahil ettik. Bugün geldiğimiz noktada 280 okulda, 190.000 öğrenciye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz çok daha fazla öğrenciye ulaşmak, enerji verimliliğinin önemini genç nesillerimize anlatmak” dedi.