Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet yürüyüşü ve Fener alayı düzenlendi. 10 binleri gören Başkan Uysal, ‘Burada konuşma yapılmaz, resme bakılır’ diyerek Ereğli halkının Cumhuriyet’e sahip çıktığını vurguladı.

Ereğli Belediyesi tarafından organize edilen, Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı askeri birliğin, çok sayıda dernek ve sivil toplum örgütünün katıldığı, Bağlık Polis Karakolu önünde başlayan yürüyüşte on binlerce kişi ellerindeki Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle 10.Yıl Marşı ve sloganlar atarak Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca korteje vatandaşlar da balkonlarından alkışlarla ve bayrak sallayarak destek verdi.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, DSP Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile on binlerce kişinin katıldığı yürüyüş Atatürk Anıtı önünde son buldu.

Atatürk Anıtı önünde yapılan kişi bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşını okundu. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yürüyüşe katılan vatandaşlara teşekkür ederek, "Çok değerli Ereğlili hemşerileri, aziz Ereğlililer güzel şehrimin güzel insanları. Bugün Cumhuriyetimizin 91.yılını kutluyoruz. Bu gün, bu akşam bizleri yalnız bırakmayıp Cumhuriyet yürüyüşüne katılan, Cumhuriyeti sahiplenen, Ereğli halkını tek tek teşekkür ediyor, sağ olun diyorum. Burada konuşma yapılmaz, burada sadece resme bakılır. İşte büyük şehir olmak, marka şehir olmak demek budur. Böyle resim vermektir Böyle güzel fotoğraf vermektir. Hepinize çok teşekkür ederim, sağ olun" diye konuştu.

Konuşma yapılırken yürüyüş kortejinin daha bitmediği anonsları katılımın yüksek olduğunun göstergesi olarak nitelendi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar böyle bir kalabalık görmediklerini vurgulayarak belki de Ereğli tarihinin en yüksek katılımının bu yıl olduğuna dikkat çekti.