Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi itfaiye müdürlüğüne alınan kurtarma botu ve ekipmanları düzenlenen törenle hizmete girdi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal “İnşallah bir felaket yaşanmaz ve bu ekipmanları kullanmak zorunda kalmayız” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne yeni alınan 4,80 metre uzunluğundaki kurtarma botu ve 2 takımdan oluşan dalgıç ekipmanları için Yelken Kulübü önünde tören düzenlendi. Bu gün saat 10.30’da düzenlenen törene Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago, İbrahim Cöbek, Alptekin Dursun, İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Temizlik İşleri Müdürü Metin Avcı ile itfaiye personeli katıldı. Tören de İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş yeni alınan ekipmanlar hakkında Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a bilgiler verirken, itfaiye personelinden oluşan dalgıç ekibi kurtarma botu ile denizde tur atarak kısa bir gösteri yaptı.

Temizlik İşleri Müdürü Metin Avcı tarafından yapılan duanın ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye başkan yardımcıları ve itfaiye personeli ile birlikte açılış kurdelesını kesti. Törende konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal herhangi bir felaket yaşanmaması ve alınan ekipmanların kullanmak zorunda kalmamaları temennisinde bulundu. İtfaiye Müdürlüğü’nün Kdz. Ereğli Belediyesi’nin en iyi birimlerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Uysal “"İtfaiye müdürlüğü belediyemizin başarılı birimlerindendir. Yeni kurtarma botumuzu da aldık, teknik malzemelerimizi de geliştirdik. Şunu isterim ki gönlümden, inşallah bu botumuzu kullanmak zorunda kalmayız. İnşallah hiçbir felaket yaşamayız ve denizde hiçbir can kaybetmeyiz. Felaketler için en önemli şey, bilgili bir toplum ve insanlardır diyorum. Bu felaketler başımıza gelmeden önlemler almamız lazım. Deniz kenarındayız, yazın plajlarımız tıklım tıklım oluyor, 10 binlerce insanımız denize giriyor. Bir balıkçı kasabasıyız, balıkçı ilçesiyiz. Buralarda denize giren çok olduğu için böyle bir bota ihtiyaç vardı. Ama inşallah kullanmak zorunda kalmayız" dedi.

Başkan Uysal ve beraberindekiler tören sonunda itfaiye personeli ile birlikte fotoğraf çektirdi.