Çaycuma Belediyesi yeni hizmet binasının taslak projeleri hazırlanmaya başlandı.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın “Modern mimarisiyle pırıl pırıl yepyeni bir Belediye Binası yapacağız. Nihat Kantarcı’nın 50 yıl önce yaptığı Belediye Binasından çıkacağız. Çaycumalılar. Yeni Belediyenin kapıları camdan olacak. Ardına kadar açılacak.” şeklinde seçim bildirgesinde yer alan sözleri gerçek oluyor.

ÇAYCUMA’YA MODERN HİZMET BİNASI

Çaycuma Belediyesi tarafından yapılması düşünülen yeni hizmet binası için gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasında da vatandaşların büyük çoğunluğu Yeni Mahalle Uğur Mumcu Caddesi üzerinde atıl vaziyette bulunan binanın yerini istemişti. Yıllardır iskelet halinde bekleyen binanın fiziki yapısının sağlıklı olmaması nedeniyle Belediye Meclisi’nden yıkım kararı çıkmış, çürük olan bina kısa sürede yıkılmıştı. Yıkılan binanın yerine ise daha modern bir belediye hizmet binası yapılması için taslak projeler hazırlanmaya başlandı. Başkan Kantarcı konu hakkında, “Yeni hizmet binası yıllardır konuşulan ve Çaycuma’nın gündeminde olan bir konudur. Yapmayı düşündüğümüz yeni hizmet binamız için çalışmalara başladık. İlk taslak proje hazırlandı. Proje çalışmalarının ardından yeni hizmet binasının yapımı için gerekli çalışmalara başlatıp yakın zamanda ihale edeceğiz” dedi.

HİZMETLER SAYMAKLA BİTMİYOR

Seçim bildirgesinde verilen sözlerin fotoğraflarda kalmayacağını da ifade eden Başkan Kantarcı, 8 ayda önemli projelere imza atıldığını vurguladı. Kantarcı, yapılan işleri şöyle sıraladı; “İlçede ücretsiz internet dedik, gelir gelmez şehir merkezinde bedava internet bağlantısı kurduk. Beyaz Masa’yı hayata geçirdik. Şimdi 7 gün 24 saat açık tutmayı planlıyoruz. Çaycuma Belediye Bandosu hizmete girdi. Cenaze ücretleri artık ücretsiz. Yeni kavşaklarla trafik nefes alacak. Kent Konseyi kurulduğu gibi kısa sürede önemli işlere imza attı. Akıllı belediye projesi için ilk adım atıldı. Giysi pazarını bitirdik ve hizmete açacağız. Köy minibüsleri için yaptığımız alan bitti. Ana bulvarları rahatlatmak için yan yollar açtık. Yeni imar yolları açtık. Yol çalışmalarıyla birlikte bisiklet ve yaya yollarını da yapmaktayız. İtfaiyemiz yeni alınan araçlarla güçleniyor. Belediye garajındaki atıl araçlar yenilendi. Marangoz atölyemizde kent mobilyalarını kendimiz üretiyoruz. Kendi öz kaynaklarımızı harekete geçirerek hizmet üretiyoruz.”