Kozlu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Dilbaz, Başkan Yardımcısı Umut Fidan, Yönetim Kurulu Üyeleri; Muhammed Kızıl, Hakkı Aktaş ve Ali Yıldızoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ı makamında ziyaret etti.

Ulupınar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Kozlu Engelliler Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine ve bütün engelli vatandaşlarımıza Engelsiz bir yaşam temennisinde bulundu. Ziyarette Kozlu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Dilbaz ve beraberindeki heyet; ”Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını Milletvekili Ulupınar’a iletti. Bu konuda yapılacak ve atılması gereken konularda Engellilerin sesi olması konusunda destek istedi. Engelli vatandaşlarımızın sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-19 Mayıs Engelliler Haftasında hatırlanmaması gerektiğini söyledi. Engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı engellerin genelde insan hatalarından kaynaklandığını ve bu hataların en aza indirilmesi konusunda hükümetimizden ve yerel yöneticilerimizden destek beklediklerini bildirdi. Engelli vatandaşlarımızın iş olanaklarının daha çok yaygınlaştırılması, özelde ve kamuda istihdam olanaklarının kanunla genişletilmesi, bakıma muhtaç ağır engeli bulunan bireylerin giderlerinin karşılanması için devletten maaş alması halinde bakım parasının kesilmesi durumu ile karşılaştıklarını ve bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği belirtildi. Dernek olarak engellilerimize akülü ve elektrikli sandalye ihtiyaçları, engelli vatandaşlarımızın vergiden yararlanma imkânlarının genişletilmesi iletildi. Kozlu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Dilbaz yaptığı açıklama da; Sayın vekilimiz Özcan Ulupınar’a çok teşekkür ediyoruz. Her zaman bizlere destek oldular. Bu konularda gerekli desteğin vereceklerini bizlere bildirdiler. Engelsiz bir yaşam için bütün bu çabalarımız. İnşallah en kısa sürede meyvelerini almayı umut etmekteyiz” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise “Kozlu Engelliler Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendilerinin sıkıntıları aslında toplumsal bir sorundur. Onların hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam standartlarının yükseltilmesi konusunda AK Parti Hükümeti olarak başarılı çalışmalar gerçekleştirdik gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Sorunun kaynağında ya da uygulamadan doğan sıkıntıların çözümü konusunda her zaman destek olduğumu ve olmaya da devam edeceğimi söylüyorum. Kendilerinin ve bütün engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Engelliler Günü’nü yeniden kutluyorum” dedi.