Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ilçeye 2. İmam Hatip Lisesi’nin yapılacağı müjdesini verdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Tapu Kadastro 19. Bölge Müdürü Mustafa Çetin Kaya ve Harita Mühendisi Gökhan Göktaş, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Milletvekili Ercan Candan’a bölgeye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Kaymakam Çay konuşmasında “Bu alanın bir kısmı orman arazisiydi. Şunu açık yüreklilikle söylemek gerekirse, Sayın Milletvekilimiz burada aşılamayacak bir sorunu aşarak; bölgemize 2. İmam Hatip Lisesini kazandırmıştır. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Okulumuz inşallah en kısa sürede tamamlanacaktır. Sayın vekilin katkılarıyla 2014 yılında bölgemize eğitim, ulaşım, sağlık konularında çok büyük hizmetler yapıldı. Kendisi gece-gündüz demeden bu işlerin takibini yaptı. Bölgemize ilk defa Vali Bey’in ve Vekil Bey’in girişimleriyle okul onarımları ödeneği verildi. Bu yıl 26 okulumuzun onarım işini yaptık. Diğer yıllar bu sayı 4-5’i geçmiyordu. Yine depremde zarar gören huzurevi binasının onarımı ve güçlendirilmesi için ödenek çok kısa bir zamanda çıktı. Bütün bu hizmetler için Sayın vekilimize tekrar çok teşekkür ediyorum.” dedi. Kaymakam Çay ayrıca, İmar planından yapılan düzenlemeler nedeniyle Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a da teşekkür etti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, göreve geldiğinden bu yana Ereğli’ye 2. bir İmam Hatip Lisesi kazandırmak için çalıştıklarını belirterek Ankara-Ereğli işbirliği ile sorunların ortadan kaldırıldığını söyledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan Ereğli’ye getirilen hizmetlerin asli görevi olduğunu belirterek 2. İmam Hatip Lisesi’nin temellerinin 1-2 ay içerisinde atılacağını vurguladı. Candan konuşmasında şunları söyledi; “Bu benim Milletvekili olarak asli görevim. Aslında bizler bu alanın İmam Hatip kampüsü olması gerektiğine inanıyoruz. Bu alana İmam Hatip Lisesi’nin haricinde birde Hafızlık ve Kuran kursları da yapılacak. Belediyemiz bu konuda da gereken çalışmalarını tamamladı. Lisenin 1-2 ay içerisinde inşaatı başlayacak. 2015 sonuna doğruda bitirilmesi planlanıyor. Ereğli halkına hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmaların ardından Candan’a teşekkür plaketi takdim edildi.