MÜSİAD Zonguldak Şubesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Ticaret Fuar ve İş Forumu’na hazırlanıyor.

MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yurtiçi ve yurtdışından birçok bakanın iştirakleriyle gerçekleştirecek 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, High Tech Port ve 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi etkinliklerine herkesi davet etti.

Fuarla ilgili bilgilendirmelerde bulunan MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, bu yıl 102 ülkeden 7 bin yabancı işadamının katılımlarının beklendiğini ifade etti.

Bu yıl 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında, CNR Fuar Merkezinde düzenlenecek 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nın aynı zamanda “Küresel Finans Sistemine Bakış ve Yeni Yönelimler” temasını işleyecek olan 18. Uluslararası İş Forumu (IBF)’na de ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Yılmaz, MÜSİAD Uluslararası Fuarına MÜSİAD’a üye firmaların katılabileceğini belirterek Zonguldak’tan Asya Su ve Mobila Mobilya firmalarının fuarda yerlerini alacağını, ayrıca fuarı takip etmek amacıyla gidenler için otobüs kaldıracaklarını vurguladı.

MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nın İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi ’nin (İSEDAK) Resmi İş Forumu olarak, kamu-özel sektör buluşmasını sağlayan ve işbirliği alanlarını genişleten yönüyle, uluslararası bir etkinlik olduğunu vurgulayan Başkan Salih Yılmaz, özellikle, katılımcı ülkelerin çeşitliliği ve çokluğunun Türk mallarının yeni pazarlara ulaşmasında önemli bir araç olduğuna işaret etti.

MÜSİAD Zonguldak Başkanı Salih Yılmaz, bu yıl fuarda Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Nijerya, Libya, Pakistan, Sudan, Güney Afrika, Fas, Cezayir, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’ın katılımıyla, ikili iş görüşmeleri yapılacağı ve bu 14 ülke ile ticari ilişkilerin geliştirileceğini ifade ederek, "Türkiye’nin hedef ülkelerinin Ekonomi ve Ticaret bakanları, İSEDAK gündemi sebebiyle katılacak Turizm Bakanları, İslam finansmanında uzmanlar, akademisyenler, lider işadamları, bürokratlar, yatırımcılar, genç girişimciler katılım göstereceklerdir" dedi.