Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Orhan ve Nurdan Oğuz İlköğretim Okulu’nun öğrenci velileri Yeri Malı Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmada hazırladıkları birbirinden güzel pasta ve böreklerle hünerlerini sergiledi.

Kdz. Ereğli Orhan ve Nurdan Oğuz İlköğretim Okulu yönetici ve öğretmenleri öğrenci ve velilerine Yerli Malı Haftası’nın önemini anlatmak için öğrenci velileri arasında pasta ve börek yarışması düzenledi. Düzenlenen yarışmada 20 öğrenci velisi pasta dalında, 20 öğrenci velisi ise börek dalında hünerli ellerini konuşturdu. Evlerinde hazırladıkları börek ve pastaları okulun konferans salonunda görücüye çıkartan öğrenci velilerine puanlarını ise iki usta aşçı ile okulun öğretmenleri verdi. Jüri üyesi aşçı ve öğretmenler hazırlanan pasta ve böreklerin tadına tek tek bakarak görselliği ve lezzetine göre puan verdi.

Okul Müdürü Ruhi Koç, yarışmanın düzenlenmesine emeği geçenleri kutlarken, öğrenci velilerine hazırladıkları pasta ve böreklerden dolayı teşekkür etti. Koç yarışmayı yerli malı haftasına dikkat çekmek için düzenlediklerini söyledi.

Düzenlenen pasta yarışması sonunda jüri üyelerinden en fazla puanı alan Tülay Kaptan birinci, Ümmühan Odabaş ikinci ve Bircan Akdemir üçüncü olurken, börek dalında ise Melike Çepni birinci, Gülay Çoban ikinci ve Sevim Ulusal ise üçüncü oldu. Okul idaresi tarafından pasta ve börek yarışmasında ilk üç dereceye giren öğrenci velilerine çeşitli hediyeler verildi.