Zonguldak’ta ’Gençlik Geleceğimizdir’ projesi kapsamında polis ve öğrenciler bir araya geldi.

Birçok ilde yürütülen proje kapsamında Zonguldak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), terör ve toplumsal olaylara karşı üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

’Gençlik Geleceğimizdir projesi kapsamında düzenlenen toplantıda, polislerle tanışma fırsatı bulan öğrenciler toplumsal olaylar ve terör faaliyetleri hakkında bilgilendirildi. Zonguldak Polisevi’nde verilen yemeğin ardından gerçekleştirilen tanışma toplantısında öğrenciler ve polisler kendilerini tanıtarak fikir paylaşımında bulundu. Aynı esnada gösterimde olan sinevizyon gösterisiyle birlikte daha önceki çalışmalar hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) personellerinin de yer aldığı toplantıda, öğrenciler sırayla söz alarak sorunlarını dile getirme fırsatı buldu.

Öğrencilerden Meltem Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin polislerle sağlıklı iletişim kurabilmesi için bu tür projelerin önemli olduğunu vurgulayarak, ön yargıların kırılması ve yaşadıkları sorunları anlatma açısından toplantının faydalı geçtiğini söyledi.

Öte yandan proje kapsamında KYK yurtlarında öğencilerin bilinçlendirilmesi amaçlı konferansların verileceği ve başta Çanakkale olmak üzere İstanbul ve Ankara gezilerinin yapılacağı belirtildi.

Toplantı, öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.