Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin; Kozlu Belediyesi yeni hizmet binasının üç aylık süreç içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin; beraberinde belediye meclis üyeleri ve idari amirler ile birlikte Kozlu Belediyesi yeni hizmet binasını yerinde inceledi. Binadaki genel çalışmaların yüzde 85 seviyesine geldiğini ifade eden Başkan Ertan Şahin; “Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin; “Belediye yeni binası çalışmaları devam ediyor. Tabii ki biz geldiğimizde bazı ihale kısımları yapılmamıştı. Elektrik ve ısıtma; soğutma tesisatları gibi sıhhi tesisat gibi. Biz bunları da gelince süratle işleme aldık. Bunlar bir süreç alıyor. Hem ekonomik olarak bunların kaynağının bulunması hem de sürecin işlemesi sonucu; tabii bunları tamamladık. Bu gün artık elimizdeki maksimum üç aylık süreç içerisinde tamamen bitirmiş olacağız. Bu gün de normal yaptığımız denetimlerden birini yaptık. Meclis üyesi ve müdür arkadaşlarımızla birlikte yerince inceleme yaptık. Çalışmalar hızla devam ediyor” dedi.

“KAYMAKAMLIĞIMIZ DA BİNANIN BİR KISMINI KULLANACAK”

Yeni hizmet binasının plan değişikliğine gittiğini söyleyen Başkan Ertan Şahin; şöyle devam etti:

“Tabii ki binamız kendi içerisinde plan değişikliğine uğradı. Bunun sebebi de kaymakamlığımızın binanın bir kısmını kullanacak olmasıdır. Buna göre yeni planlama yaptık; yeni müdürlüklerimiz de oluştu. Binamız Kozlu Belediyesi personelleri açısından oldukça yeterli; çünkü binanın toplam inşaat alanı 10 bin 500 metrekaredir. Bunun 6 bin metre karesi kullanım alanını teşkil ediyor. Böyle bakıldığı zaman gerek otoparkıyla; gerekse yapısal olarak oda sayısı; mekânsal olarak gayet yeterli bir binadır. Ayrıca binanın en üst katında da misafir ağırlayabilecek bölümler de yapıyoruz. Otel konseptinde olacak. O da zaten projede vardı; bozmadık. Ola ki misafir gelirse burada ağırlayabilelim istedik. Binamız şu anda yüzde 85 oranında tamamlanmış vaziyettedir. Tabii bazı kısımlarında da yüzde 100’e yakın tamamlanmalar var. Asansörleri; elektrikleri yüzde 95 civarında tamamlandı. Isıtma ve soğutma sistemlerinin malzemeleri ve ekipleri geldi. Şu anda çalışmaya başladılar. Daha önce yapılan asma tavanlarda derinlik açısından sıkıntılar var. Esasen aslında biz binayı yeni yapsak daha çabuk yapardık diye düşünüyorum. Biliyorsunuz bir bina sonradan tadilata giriyorsa daha uzun süreler alabiliyor. Şu anda böyle durumdayız; çatısı komple elden geçti. Dış mekandaki zeminler söküldü; yeniden yapıldı. Bu tip imalat hataları da var. Bunları da biz tutanağa bağlayıp daha sonra mahkeme kanalıyla talep edeceğiz. Bunların hepsi sorun ama biz aşa aşa gidiyoruz. Gerek kaynak, gerekse yapısal olarak da herhangi bir sorun olmadan çalışmalarımızı tamamlıyoruz. “