Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 2015 yılını içeren toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Saltukova Belediyesi’de Belediye-İş Sendikası arasında 2015 yılını içeren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu sözleşmede belediye bünyesinde çalışan işçilere yüzde 14 oranında zam yapıldı. Belediye binasında yapılan toplu iş sözleşmesine Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan ile sendika temsilcileri katıldı. Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan sözleşmenin imzalanmasından sonra yaptığı konuşmasında, “15.11.2014 tarihinden geçerli olan sözleşmemizi Saltukova Belediye Başkanımızla imzalamış bulunmaktayız. Tabi ki bunu imzalarken, günün şartlarını gündeme alarak hem işçi arkadaşlarımızı hem de belediyemizi düşünerek yaptık. İşçilerimize uygulanan zam oranı yüzde 14 oranındadır. Güzel zam oldu. Müdürümüze ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Emekleri ve katkıları çok büyük oldu. Kendilerini kutluyorum. İşçi arkadaşlarımızın adına da kutluyorum. Burada güzel bir zam aldık. Sağolsun Belediye Başkanımız Belediyemizin bütçesini düşünerek işçi arkadaşlarımızı mağdur etmemek koşuluyla güzel bir zam verdi. Kendisini kutluyorum” diye konuştu.

“İŞÇİLERİMİZİN HAK VE HUKUKUNU GÖZETMEK ZORUNDAYIZ”

Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ise Belediye-İş Sendikası ile Belediye arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını silerken, belediye bünyesinde çalışan işçilerin hak ve hukukunu gözetmek zorunda olduklarını ifade etti. Başkan Güneş, “Belediye-İş Sendikası ile belediyemiz arasında 2015 yılı toplu sözleşmesi anlaşmasına varıldı. Yüzde 14’lük bir artış sağlandı. Hem belediyemiz hem de bizim işçilerimizin açısından gayet güzel bir sonuç oldu. İşçilerimizin hak ve hukukunu sonuna kadar gözetmek zorundaydık. Aynı zamanda belediyemizin bütçesine de katkı sağladık. Sağolsun başkanımız ve belediye temsilcilerimiz bize gereken yardımı gösterdiler. Oturduğumuz masada artıları ve eksileri değerlendirdik. Böyle bir sonuca ulaştık. Bu sonucumuzun hem sendikamıza hem de belediyemize ve işçimize, işçilerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum, tekrardan hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.