Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, kamuda çalışan engellilerin vergi indiriminden yararlanabilmesi için engellilere çağrıda bulundu.

Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, kamuda çalışan engellilerin vergi indiriminden yararlanabilmesi için engellilere çağrıda bulundu. Yeni belirlenen asgari geçim indiriminin 136. 55 TL olduğunu ifade eden Şirin, şöyle dedi:

"Buna istinaden vergi indirimi uygulanan bir çalışanın eğer birinci dereceden vergi indiriminden faydalanıyorsa bu rakama göre aylık net 124 TL bütçesine yansıma olacağını ifade ederek şunları söyledi: “Kamuda çalışan engelliler vergi indiriminden faydalandıkları takdirde maaşlarına az olsa bir yansıma oluyor. Yeni belirlenen asgari geçim indirimi rakamı yapılan açıklamaya göre 136. 55 TL olmuştur. Buna istinaden vergi indirimi uygulanan bir çalışanın eğer birinci dereceden vergi indiriminden faydalanıyorsa bu rakama göre aylık net 124 TL bütçesine yansıma olacaktır. Eğer 2 dereceden çalışıyorsa 82 TL, üçüncü dereceden çalışıyor ise 55 TL yansıyacak. Ben engelli arkadaşlarımın bu haklarına sahip çıkmaları için kesinlikle vergi indirimi için gereğini yapmaları bunun için çalıştıkları kurumdan alacakları belge ile valilik binasında bulunan muhasebe müdürlüğüne müracaat ederek vergi indirimi için gerekli işlemleri yapmaları yeterli olacaktır."