Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Gençlik Merkezleri Türk Müziği Yarışması’nın 8. Bölge yarışması Zonguldak’ta gerçekleştirildi.

Birçok ilin Gençlik Merkezi üyelerinin kıyasıya yarıştığı yarışmaya, Zonguldak ve Kırıkkale damgasını vurdu. “Sahne Sırası Sende” sloganıyla düzenlenen yarışmaya Trabzon, Düzce, Bartın, Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak illerinin Gençlik Merkezi üyeleri katıldı. Yarışma öncesi açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Zonguldak İl Müdürü Uğur Akdeniz, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Türkiye Genelinde bölgeler arası Türk Müziği Yarışmasıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gençlik alanında yürüttüğü birçok çalışmadan birisi olan bu organizasyonun Zonguldak ayağına da Zonguldak olarak ev sahipliği yapıyoruz. İnşallah aralık ayında Ankara’da bu yarışmanın finalini gerçekleştireceğiz. Burada amacımız Türkiye Gençlik Merkezleri’nin aracılığıyla Türk müziğini yaşatmak” dedi.

GMİS Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmada 14-21 yaş solo kız seste Zonguldak’tan Elif Yaşar Karapınar, solo erkek seste Kırıkkale’den Halil İbrahim Oğuz birinci oldu. Solo çalgıda, Zonguldak’tan Umut Dönmez, toplu çalgıda Zonguldak ekibi birinci oldu. 22-29 yaş solo kız seste Emine Dilem Yaman, solo erkek seste Gökhan Ceyhan birinci oldu. Dereceye giren sanatçılara ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi. Yarışmanın final ayağı Aralık ayında Ankara’da gerçekleştirilecek.