Zonguldak Barosu Yönetimi, Ankara Barosu’nda dinleme cihazı bulunması olayıyla ilgili açıklama yaparak kınama yayımladı.

Zonguldak Barosu yönetim kurulu Ankara Barosu’nda yaşanan olayla ilgili basın açıklamasında bulundu. Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Ankara Barosunun Yönetim Kurulu odasında bulunan ve tutanak altına alınan dinleme cihazı vakıası, kamu kurum niteliğindeki meslek kuruluşu olmanın ötesinde hukukun üstünlüğünü ve insan hak ve özgürlüklerini korumak, savunmak ve değer kazandırmak görevleriyle çevrelenmiş Barolara yönelik anayasa ve yasa ihlallerinin yeni bir yansıması olmuştur. Bu elim vakıayı şiddetle kınıyoruz. Bahsi geçen hadise, ceza hukuku bakımından suç teşkil ettiği gibi, iletişim hakkının, özel hayatin gizliliğinin, ifade özgürlüğünün, kişi haklarının ve hukuki güvenlik hakkının açık ihlalidir. Bu durumda, gerekli tahkikatların geniş kapsamlı olarak icrasını ve makul sürede tamamlamasını beklediğimizi belirtiyor ve süreci takip ettiğimizi ifade ediyoruz."