Büro Memur Sen İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı Zonguldak Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Büro Memur-Sen Zonguldak Şubesi, 12 Ekim 2014 tarihinde yapılan 1. Olağan Genel Kurulunun ardından çalışmalarının daha verimli ve hızlı olması için Zonguldak Öğretmen evinde Şube Yönetimi ve İşyeri temsilcilerini buluşturma programı düzenledi.

Büro Memur Sen tarafından düzenlenen işyeri temsilcileri istişare toplantısına; Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Eğitim Bir-Sen Başkanı Sadettin Dede, Büro Memur-Sen Başkanı Ramazan Seyrek ile 26 kişilik Büro Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve sendika işyeri temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantı, Şube Genel Sekreteri Hüseyin Ayyıldız’ın Program akışını arz etmesi ile devam etti. Büro Memur-Sen’in faaliyetlerini anlatan sunumun ardından Büro Memur-Sen Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve işyeri temsilcileri toplantıya katılanlara tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büro Memur-Sen Zonguldak Şube Başkan Ramazan Seyrek, Memur-Sen kurucusu Mehmet Akif İnan’ın Erdemliler Hareketi olarak tanımladığı bu hareketin Zonguldak Şubesi olarak tüm üyelerle birlikte mensubu olmaktan onur duyduklarını belirterek konuşmasında şunları ifade etti:

“Zonguldak olarak üye sayısını 500’e ulaştıran tüm üye ve işyeri temsilcilerimizi tebrik ediyorum. Zonguldak için önemli bir sivil toplum kuruluşuyuz. Halkımızın ve özellikle üyelerimizin talep ve isteklerini her uygun platformda dile getirerek sorunları çözmenin gayretinde olacağız. 2015 yılı toplu sözleşme yılı olacak ve bu yılda 2016-2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşmeler imzalanacak. Toplu sözleşmelerde göreceğiz ki, görüşmelerde Büro Memur-Sen’in ağırlığı olacaktır. Büro kolunda genel yetkili olan sendikamız tüm üyelerin görüşlerini alarak toplu sözleşmeden üyelerimiz, tüm kamu çalışanları ve ülkemiz adına kazanımlar arttıracaktır. Toplu sözleşme için talep öneri ve görüşlerin alınacağı formlar hazırladık. Bu formların tüm üyelerce doldurulup şube yönetimine tesliminden sonra Genel Merkeze iletileceğiz. Zonguldak il genelinde üye olma potansiyeline sahip kamu çalışanlarından, üye sayılarını en kısa sürede 700’lere oradan 1000’lere taşımanın gayretini göstereceğinize olan inancımız tamdır.”

Toplantıda konuşma yapan Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar Büro Memur-Sen üyelerine çok önem verdiğini ifade ederek; “Büro Memur Sen’deki arkadaşları ben özellikle önemsiyorum. Niye önemsiyorum. Çünkü sizler devletin millete en yakın olan birimlerinde çalışıyorsunuz. Halkın sorunlarına en çok çözüm getirebilecek birimlere çalışıyorsunuz. SGK’da, Maliye’de, Adliye’de, İşkur’da yani her başı sıkışanın gittiği yerde çalışıyorsunuz. Öncelikle şunu bilmenizi istiyorum ki ve bunu çok önemsiyorum. Evet Memur arkadaşlarımız devletten alacaklıdır. Bunun tersini kim söylerse yalan söyler ama aynı memur arkadaşlarımız millete karşı da borçludur. Sizler ve bizler devletin sıcak yüzünü şefkatli yüzünü bu millete göstermek zorundayız; çünkü bu millet zor şartlar altında hepimizi okutmuştur ve bu görevlere getirmiştir. Bu kapsamanda Büro Memur Sen’deki arkadaşlarımıza çok büyük iş düşüyor. Ben Büro Memur-Sen’deki arkadaşlarımızın bu görevi layıkıyla yerine getirdiğine inanıyorum. Bu manada ben toplantıya katılan tüm temsilcilerimizin üzerine düşen görevi yapacağını tekrardan ifade ediyor, toplantınızın hayırlara vesile olmasını temenni, ediyorum” dedi.