Almanya Zonguldaklılar Derneği tarafından organize edilen panelde Zonguldaklılar bir araya geldiler.

Merkezi Almanya’da bulunan Almanya Zonguldaklılar Derneği tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen ve bu yıl “Dünden bu güne nesillerin buluşması" adı altında gerçekleştirilen ’Geleneksel İnter Kültürel Etkinlikler, Eğitme Katkı ve Dayanışma Gecesi’nin ertesi günü düzenlenen panelde Zonguldak milletvekilleri, belediye başkanları ve gurbetçi vatandaşlar bir araya gelerek Zonguldak’ın ve Almanya’daki gurbetçilerin memleketlerine izine geldikleri zaman yaşadıkları sıkıntıları, sorunları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Dinslaken şehrinde bulunan Nişantaşı Restauran’ta düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Ali İhsan Köktürk ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın ve Bakka Tensilcisi Ümran Öztürk’ün katıldığı Moderatörlüğünü Yusuf Karail’in yaptığı panelde gurbetçi vatandaşlar il ve ilçelerindeki sorunlar ve çözümleri hakkında ilim yetkilileri ile görüşerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

Zonguldak ve ilçelerinin genel sorunlarını soru cevap şeklinde tartışan gurbetçiler, Çaycuma Saltukova Havalimanı, ilçelerdeki trafik sorunu, araç park yetersizliği ve dükkan sahiplerinin cadde üzerindeki araç park konusu ile esnafların dışarı çıkardıkları malzemelerden şikayetlerini dile getirirlerken, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak’ın yıllarca göç alan ancak son yıllarda göç veren il halinde geldiği öne sürdü.

AK Parti Zonguldak Ercan Candan milletvekili ise, son yıllarda TTK’ ya 4 bin işçi alımı yapıldığını, yanlış politikalar devam ettiği sürece TTK’yı zarar etmekten kurtarmanın mümkün olmadığını ifade etti. Bir gurbetçi vatandaşın özellikle memleketlerine tatile geldiklerinde, resmi kurumlarda görev yapan bazı memurların ilgisizliğinden yakınırlarken, Zonguldak Milletvekili Ercan Candan toplantıya katılan vatandaşlara özel telefon numarasını vererek, en ufak şikayetlerinde kendisini aramalarını, sıkıntı veren memur hakkında gerekli işlemi anında başlatacağı sözünü verdi. Düzenlenen panelin ardından katılımcılara günün anısına dernek başkanı Mehmet Karakulak ve yönetim kurulu üyeleri tarafından teşekkür belgesi verildi.