Almanya Zonguldaklılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen dayanışma gecesinde Zonguldaklılar Almanya’da ki hemşerileri ile bir araya gelerek kaynaşmanın örneğini sergilediler.

Merkezi Almanya’da bulunan Almanya Zonguldaklılar Derneği tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen ve bu yıl "Dünden bu güne nesillerin buluşması" adı altında gerçekleştirilen Geleneksel İnter Kültürel Etkinlikler, Eğitme Katkı ve Dayanışma Gecesinde dernek tarafından etkinliğe davet edilen Zonguldak ilçe ve beldelerindeki 100’ü aşkın kişi hemşehrileri ile Almanya’da düzenlenen etkinlikte bir araya gelerek dayanışmanın ve kaynaşmanın örneğini sergilediler.

Gelsenkirchen’de Güneş Düğün Salonunda düzenlenen gecede gurbetçiler anavatandan gelen hemşehrileri ve akrabaları ile bir araya gelip hasret giderirken, duygu dolu anlar yaşanması gözlerden kaçmadı. Düzenlenen gecede davetlilere hitap eden Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, "Bu yıl dünden bugüne nesillerin buluşması adı altında Geleneksel İnter Kültürel Etkinlikler, Eğitme Katkı ve Dayanışma Gecemizin davetine Zonguldak, ilçe ve beldelerinden Almanya’ya bizleri kırmayarak iştirak eden tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Siz değerli davetlilerimiz için organize ettiğimiz bu müstesna gecemizde yine sizlerin de katkıları ile elde edilecek gelir üniversitede eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin yararına kullanılacağını buradan belirtmek isterim. Türkiye’den derneğimize aktif üye olan katılımcıların sayısının fazla olması da bizleri oldukça memnun ediyor ve bu üyelikler artarak devam ettiği sürece de derneğimizin faaliyetlerinde de artışlar devam edecektir. İnşallah bundan sonraki etkinliklerimizi daha büyük salonlarda organize ederek davetlilerimize en iyi hizmeti vermek için elimizden gayreti göstereceğiz tekrar Türkiye’den ve Almanya’nın çeşitli şehirlerinden uzak yakın demeden gecemize iştirak eden ve yaklaşık 1500 davetlilerimize teşekkürlerimi sunuyor, organizasyonda zaman zaman yaşanan izdihamlardan dolayı da tüm misafirlerimizden özür diliyorum” diye konuştu.

Düzenlenen dayanışma gecesinde Türkiye’den Ramazan Çelik, Tarık Yüksel, Fatma Metin ve Almanya’da yaşayan Türk yerel sanatçılardan Aydın Çimen, Saffet Kocadayı, Gülay Güneş, Kenan Albayoğlu ve Cihan Metin’in seslendirdikleri şarkı ve türkülerle davetlilere unutulmaz saatler yaşatırken, Zonguldaklılar Derneği Folklor Grubu ve Zonguldaklılar Derneği Karaelmas Müzik Grubu sergiledikleri yöresel halk oyunları ve yöresel halk ezgileri ile davetlilerin vatan hasretini gidermek için tüm hünerlerini ortaya koydular.

Organize edilen geceye; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ile Devrek TSO Başkanı Zekai Bükrü, Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, il ve ilçe belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda iş adamı katıldı.

Dayanışma gecesinde de düzenlenen ilçe spor kulüplerinin forma satışları yoğun ilgi görürken, Zonguldak Spor’un forması da rekor fiyata alıcı buldu.