5 yıllık kocası S. Ö.’nün 3 yaşındaki oğlunu alarak Suriye’de veya Irak’ta IŞİD’e katılmaya gittiğini iddia eden Deniz Ö., 28 gündür göremediği çocuğunun geri getirilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Eşi S.Ö.’nün çocuğunu da alarak balığa gidiyorum diyerek evden çıktığını ve o gece eve gelmediklerini belirten Deniz Ö., sabah uyandıklarında kocasının yeğeni tarafından kendisine getirilen içerisinde mektup ve bir cep telefonun olduğu paketle şoka uğradı. Paketin içerisindeki mektupta, “Suriye’de olacağım, İslamiyet’i yaşamaya gittim. Şeriatı yaşamak için gidiyorum. Çocuğu da aldım onu da Müslüman olarak yetiştireceğim” notlarının yazılı olduğunu ifade eden Deniz Ö., paket içerisinde olan telefonla eşiyle görüştüğünü ve kendisi de yanına çağırdığını söyledi. Ancak o gün polise giden ve durumu anlatan Deniz Ö., eşinin bu durumdan haberdar olması üzerine bir daha telefon görüşmesi yapamadı.

21 FARKLI BANKADAN 200 BİN TL KREDİ ÇEKMİŞ

Kocasının cep telefonu vasıtasıyla 21 farklı bankadan 200 bin TL değerinde kredi çektiğini öğrendiklerini belirten Deniz Ö., “2 ay öncesinde ikametgahını Adapazarı’ndan İstanbul’a aldırmış. İşten ayrıldığında beni çıkarttılar diye söyledi ama istifasını kendisi vermiş. En son iki gün önce gönderdiği sesli mesajında Irak’a geçtiğini ve iş kuracağını söyledi. Bende o paranın haram olduğunu söyledim. Haram parayla mı çocuğuna bakacaksın dedim. O para helal, çünkü bankalar Allah’a savaş açmıştır. Ben de onlara ceza verdim dedi. O yüzden kredi çekmiş" dedi.

28 GÜN OLDU ÇOCUĞUNU GÖREMİYOR

Gözyaşlarını tutamayarak 28 gündür çocuğunu göremediğini ifade eden anne Deniz Ö., “28 Ekim’de bir kere çocuğumla konuştum. Anne neden buraya gelmiyorsun dedi. Oğlum geleceğim, babanla birlikte beni almaya geleceksiniz birlikte gideceğiz dedim. Sen neden buraya gelmiyorsun dedi. Herhalde benim oraya gitmediğimi söylüyor çocuğa. Oyuncaklarını sordu, arabasını sordu, evini sordu. Çocuktan beni uzaklaştırıyor şuanda” diye konuştu.

“SON 6 AYDIR ÇOK İYİ DAVRANIYORDU”

5 yıllık evli olduğu eşini 8 yıldır tanıdığını söyleyen Deniz Ö., “Çok milliyetçi bir adamdı. Hep derdi ben Osmanlı torunuyum diye. İki senedir sohbetlere gitmeye başladı. 6 ay önce ben ona boşanma teklif ettim. Onun istediği İslamiyet ile benim yaşadığım İslamiyet arasında çok fark vardı. Bir iki gün düşündükten sonra çocuğumun büyüdüğünü görmek istiyorum dedi. Normal yaşantımıza devam edelim dedi. Bana 6 aydır o kadar iyi davranıyordu. Hediyeler almaya başladı, bizimle dışarıda da vakit geçirmeye başladı. Çocuğumuzla daha fazla vakit geçirmeye başladı. Onun ilgisini çekecek oyuncaklar almaya başladı. O şekilde kendini çocuğu kendine bağladı. Ben de ona inandım” ifadelerini kullandı.

“GELİRSEN BİZİMLE OLURSUN AMA O ÇOCUK GERİ DÖNMEYECEK”

Çocuğunu kesinlikle geri vermeyeceğini telefonlarda ve mesajlarında söylediğini belirten Deniz Ö., “Sen ya gelirsin bizimle olursun. Beğenmezsen de dönersin. Ama bu çocuk burada kalacak. Onun öyle bir hakkı yok. O çocuk daha 3 yaşında. Kendisine de söyledim o çocuk daha çok küçük. Çocuğumuza bakmakla mükellef değilsin dedi bana. Çocuğu vermemeye o kadar kararlı yani. Benim oraya gitmem de onun açısından hiçbir şey değiştirmeyecek, çünkü gittiğim zaman dönemeyeceğim” dedi.

“IŞİD İLE İLGİLİ HABERLERİ İZLERKEN ÇOK ŞÜKÜR DİYORDU”

IŞİD ile ilgili çıkan haberlerde eşinin çok mutlu olduğunu ifade eden Deniz Ö., “Elhamdülillah çok şükür, kafirler ölüyor şeklinde yorumları vardı. Kendine ait paylaşım sitesinde paylaştıklarıyla IŞİD’e karşı bir sempatisi olduğunu gördük. IŞİD’e karşı bir sempati beslediğini hissettiriyordu. Çarşıda gezerken açık bir bayan görsün bununda kellesini keseceksin diye yorumları oluyordu. Son iki haftadır birlikte çarşıya bile gitmedik. Beni yanında götürmek istemiyordu” şeklinde konuştu.

"YALVARIRIZ TORUNUMUZU BİZE GETİRİN"

3 yaşındaki torunlarını çok özlediklerini ifade eden dede Beyti Karakol ile Anneanne Hafize Karakol, göz yaşları içerisinde torunlarının geri getirilmesi için yetkililerden yardım istedi.