ADANA (AA) - Adana'da 4.5 aylık hamile eşini öldürdüğü iddia edilen kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen davaya tutuklu sanık Mehmet Ç. (27), maktul Burcu Çiftçi'nin (20) yakınları ve avukatlar katıldı.

Sanık, ifadesinde eşini öldürme kastıyla hareket etmediğini belirterek, ''Karımın başka erkeklerle beni aldattığını öğrenmiştim. Beni kardeşimle de aldattığını söyleyince kan beynime sıçradı. Arabadan silahı aldım, sonrasını hatırlamıyorum'' diye konuştu.

Tanık olarak dinlenen maktulün annesi Songül, babası Teber Özbek ise Mehmet Ç.'nin aldatma iddiasının yalan olduğunu, kızlarının evliliği boyunca eşinden şiddet gördüğünü ve emniyette çok sayıda şikayetleri bulunduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ertelerken, sanığa yardım ettiği için tutuklanan Mustafa M.'nin (20) tahliyesine karar verdi.

Davaya ''Kadın cinayeti'' olması nedeniyle İstanbul Barosu'ndan 3 avukat, Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan da bir avukat katıldı. 

Olay, Maktul Burcu Çiftçi, 10 Eylül'de, merkez Seyhan ilçesi Küçükoba Mezarlığı yakınlarındaki tarlada, aşırı kıskançlık ve şiddet gördüğü eşiyle buluşmuş, sanık Mehmet Ç. tartıştığı eşini tabancayla ateş ederek öldürmüştü. Olaydan sonra sanık ve ona yardım eden çalışanı Mustafa M. tutuklanmıştı. Sanık hakkında ''Tasarlayarak öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ona yardım ettiği öne sürülen Mustafa M. ile tutuksuz sanıklar Tahir S. ve Ferhat F'ye ise 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.