Afganistan’ın önemli STK’larından olan İpekyol Vakfı Başkanı Mustafa Mahdum ve Oğuzlar Dernek Başkanı Necmettin Bazar, İhlas Vakfı’nın Bahçelievler’deki genel merkezinde İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay’ı ziyaret ettiler.

İpekyol Vakfı Başkanı Mustafa Mahdum yapılan görüşmede özellikle Ramazan ve kurban dönemlerinde Afganistan’a gönderilen yardımlar ile Afganistan genelinde on iki öğrenci yurdunun açılmasında verdikleri desteklerden dolayı İhlas Vakfı’na teşekkür etti.

Oğuzlar Dernek Başkanı Necmettin Bazar da, ortak kültürümüzü ve güzel medeniyetimizi anlatan muteber kaynak kitapların basılması ve dağıtılmasında İhlas Vakfı’nın önemli yardımlarda bulunduğunu belirterek şükranlarını sunduklarını söyledi.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay; ortak kültür ve aynı medeniyete sahip iki ülke olarak, Afgan halkına daha çok yardımcı olacaklarını ifade etti. Afganistan’da bugüne kadar İpekyol Vakfı ile müşterek organizasyonlar yaptıklarını belirten Okyay, Oğuzlar Derneği ile de daha çok Afganlıya ulaşacaklarını belirtti.

Görüşme sonunda İpekyol Vakfı Başkanı Mustafa Mahdum, Afganistan’a verdikleri desteklerden dolayı Av. Mehmet Okyay’a, Afgan Cübbesi giydirirken Oğuzlar Dernek Başkanı Necmettin Bazar’da, Afgan el dokuması halı takdim etti.