Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde mesleğini anaokulu öğretmenliği olarak devam ettiren Gamze Çakmaklı, öğretmenliği bırakıp girişimci oldu.

Çaycuma ilçesinde uzun yıllar kreşler ve özel okullarda anaokulu öğretmenliği yapan Gamze Çakmaklı, Bartın’da katıldığı girişimcilik kursuna iki ay devam ettikten sonra mesleğini bırakıp işyeri açarak girişimci oldu. Ahşap ve keçe malzemesini lazer bir makineyle parçalar halinde kesip daha sonra yapıştırıp hazır hale getirdiğini belirten Gamze Çakmaklı, “Bu işe başlamadan önce çeşitli anaokullarında eğitmenlik yaptım. Sonra eşimin de desteğiyle KOSGEB’e başvuru yaptım. İki ay süren eğitimden sonra bu atölyeyi kurdum sonra atölyede kendi tasarladığım ve çizimini uğraştığım ahşap maket ürünleri tanıtmakta zorlandım. Çünkü kimse bilmiyordu. Ancak tasarladığım bu ürünleri sosyal paylaşım siteleri ve yaptığım web sitede tanıtmaya başlamamın ardından ülke genelinde yoğun talep gelmeye başladı. Şu an özellikle okul öncesi eğitim dönemindeki çocuklara yönelik tasarladığım ürünleri bu siteler üzerinde ilgi duyanlara kargo aracılığıyla pazarlıyorum ve bundan çok memnun oluyorum” dedi.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM”

Atölyenin açılması konusunda eşi Orhan Çakmaklı’nın da katkısı olduğunu kaydeden Gamze Çakmaklı, şunları söyledi: “Atölyemde üç boyutlu hayvan figürleri, satranç seti, otomobil modelleri ve keçelerden yapılan mevsim şeritleri, sayı grafikleri, okul süsleri, ahşap eğitsel oyuncak üretimi yapıyorum. Tasarımlarımı, çizim ve üretimini hazırladığım ürünleri lazer makinesiyle keserek hazır hale getiriyorum. Zamanla işyerimi genişletme için çalışmaya devam edeceğim. Ayrıca, bu işe girişmemin başında eşim geliyor. Eşime çok teşekkür ediyorum. Çünkü o benim en büyük destekçim.”