ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi bünyesinde Türk halk müziği ve Türk Sanat Müziği korosu kuruldu.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, yaptığı açıklamada, belediye olarak kültürel etkinliklere her zaman destek verdiklerini belirtti.

Uzun zamandır düşündükleri halk müziği ve sanat müziği korosu oluşturma fikrini hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Metin,

"Böyle bir oluşumun gerçekleşmesi sevindirici bir durum. Hedefimiz Çubuk halkına Türk sanat ve halk müziğini sevdirmektir. İnşallah bu çalışmalar sonucunda mayıs ayında halka açık bir konser vermeyi düşünüyoruz. Bizim kültürümüzü yansıtacak olan şarkılara ve türkülere yer vermek istiyoruz. Sonradan çıkmış olan bu meyhane kültürüne ait şarkıları kesinlikle biz koromuzda yer vermeyeceğiz. Hatta yaptığımız bu çalışmayla meyhane kültürüne bir savaş açmış oluyoruz. Çubuk Belediyesi olarak katılan müzisyen arkadaşlarımıza ve gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Çubuk Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Cengiz Taşkent ise ilk etapta farklı meslek dallarında görev yapan ve emeklilerden oluşan 15 kişilik koro olduklarını aktardı.

- Pursaklar’da 12 kadına muhasebe sertifikası

Pursaklar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayyıldız Hanım Evi’ndeki bilgisayar destekli muhasebe kursuna katılan 12 kadın sertifika aldı.

Yoğunlaştırılmış eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin düzenlenen törenle sertifikalarını aldıkları ifade edildi.

- Kültür Köprüsü Projesi

Keçiören Etlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara ile Şanlıurfa arasında "Kültür Yolculuğu Köprüsü" projesi kapsamında, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen proje çalışmaları için Beypazarı'nda araştırmalarda bulundu.

Keçiören İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Şahin başkanlığındaki heyet, ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık’ı makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Etlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayşe Özmen, yaptığı açıklamada proje kapsamında, geleneksel el sanatları, yöresel yemekler ve giyim üzerine çalışma yapacaklarını, 2 farklı kültür gecesi düzenleneceğini aktardı.