Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, vatandaşlar, başta 19 yaşındaki lösemili genç Erol Karayaz olmak üzere, bu hastalıkla boğuşan 3 kişiyi kurtarmak için seferber oldu.

Kızılay Kan Merkezi Balıkesir Şubesi ekipleri tarafından Cumhuriyet Meydanı’na getirilen otobüste kök hücre testi yapıldı. Kan verebilmek ve kök hücre testi yaptırabilmek için vatandaşların adeta yarışması memnuniyetle karşılandı. Lösemili genç Erol Karayaz, annesi Seval Karayaz ve babası Mustafa Karayaz, Ayvalık halkının kendileri ve ilçedeki 3 diğer lösemi hastası için gösterdiği çabadan duydukları sevindi dile getirdi. Aile, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cavlu, henüz hayatının baharındaki Erol Karayaz ve ilçedeki 3 lösemi hastasının ihtiyaç duyduğu ilikler için ilçe halkı tarafından büyük bir seferberlik başlatıldığını anlattı. CHP Ayvalık İlçe Başkan Vekili Ahmet Toker ise, söz konusu kampanyayı parti okulu bünyesinde almış oldukları karar uyarınca hayata geçirdiklerini ve böylesi hayati bir kampanyaya destek vermekten son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Ayvalık Belediyesi ile AK Parti’nin de ilçede yaşayan Erol Karayaz başta olmak üzere diğer 3 lösemi hastası için sürdürülen kampanyaya tam destek verdiği öğrenilirken, şu anada kadar 150 ünite kanın yanı sıra yaklaşık 200 tüp kök hücre toplandığı belirtildi.