Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Belize bandıralı gemiyle çarpışan ‘Gökbel’ isimli Türk gemisindeki 11 personelden 2’sinin hayatını kaybettiğini, 5 personelin yaralı olduğunu ve 4 kişi için de arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

Bakan Elvan, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Karamanlı işadamları ile yaptığı toplantı sonrasında gemi kazaları ile ilgili son durumu gazetecilerle paylaştı. Güncel bilgileri gazetecilerle paylaşan Elvan, “İtalya Ravenna Limanı’na 4 mil açıkta Belize bandıralı bir gemiyle çarpışarak batan Türk bayraklı ‘Gökbel’ isimli yük gemisinin 11 Türk personeli bulunuyor idi. Daha önce 8 kişinin bulunduğunu ve kurtarıldığını ifade etmiştik. Çünkü başkonsolosluktan bize gelen bilgi bu yöndeydi. Ancak Milano Başkonsolosluğu’muzdan aldığımız bilgiye göre en son bilgiler şu yönde; 11 personelimizden 7’sine ulaşılmıştır. Bu 7 kişiden 5’i yaralı olarak hastanededir. 2 kişi maalesef hayatını kaybetmiştir. 4 kişiyi ise arama ve kurtarma faaliyetleri devam ediyor” dedi.

“YANAN İTALYA BANDIRALI GEMİDE 52 TÜRK’TEN 3’ÜNÜN KURTARILDIĞI ÖĞRENİLDİ”

İtalya-Yunanistan arasında yanan İtalya bandıralı ‘Norman Atlantik’ adlı gemide 52 Türk’ün olduğunu ve 3 Türk’ün kurtarıldığını haber aldıklarını söyleyen Elvan, “İtalya bandıralı ‘Norman Atlantik’ isimli gemi Adriyatik Denizi’nde seyrederken gemide yangın çıkmıştır. 478 yolcusu bulunduğu ifade edilmiştir. Roma Görev Koordinasyon Merkezi ile yapılan görüşmede ve yapılan sayımda gemide 52 Türk olduğu belirtilmiştir. Daha önce başkonsolosluğumuzun bize bildirdiği rakam ‘54 olarak tahmin ediliyor’ şeklindeydi. Ancak Roma Görev Koordinasyon Merkezi ile gerçekleşen görüşmede, yapılan sayımda gemide 52 Türk olduğu belirtilmiştir. Saat 15.25 itibariyle 124 yolcunun kurtarıldığı, bu 124 yolcu arasında 3 Türk vatandaşımızın olduğu ifade edilmiştir” diye konuştu.