ESKİŞEHİR (AA) - Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, "Anadolu Ajansının cumhuriyetimizin kuruluşu sırasında ve Kurtuluş Savaşı'nda üstlendiği görev, sorumluluk bizim için çok önemli. Anadolu Ajansı aynı çizgide devam ediyor" dedi.

Hacıoğlu, federasyonun bazı yöneticileriyle Anadolu Ajansı (AA) Eskişehir Bürosunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, AA'nın Balkan Türklerinin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

AA'nın Boşnakça/Hırvatça/Sırpça (BHS) ve Arnavutça dillerindeki yayınlarının Balkan Türklerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Hacıoğlu, şöyle konuştu:

"Balkanlar'da yaşayan Türk ve akraba topluluklarıyla birbirimizden daha fazla haberdar oluyoruz. Onların dertlerini, sorunlarını Anadolu Ajansı aracılığıyla çok daha çabuk öğreniyoruz. Bizler de onlara katkı sağlamaya çalışıyoruz. Anadolu Ajansının, cumhuriyetimizin kuruluşu sırasında ve Kurtuluş Savaşı'nda üstlendiği görev, sorumluluk bizim için çok önemli. Anadolu Ajansı aynı çizgide devam ediyor. Anadolu Ajansı ailesine teşekkür ediyoruz."

Ajansın Eskişehir Bürosu muhabiri Emrah Yaşar da AA'nın faaliyetleri hakkında Hacıoğlu ve beraberindeki federasyon yöneticilerine bilgi verdi.