KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi.

İnşaatçılar kahvesinde mahalle sakinleriyle buluşan Başkan Akyürek, Konya'daki kahvehanelerin marka olabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Akyürek, Muhacir Pazarı civarında bulunan "İnşaatçılar Kahvehanesi"nde sabahları yaşatılan çorba geleneğine katıldı.
Sabah erken saatlerde buluşarak güzel bir geleneği yaşatan mahalle sakinleriyle sohbet eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Kahvehane, insanların buluştuğu, birbirleriyle sevincini, derdini paylaştığı, birbirinin ihtiyacını fark ettiği, gidermeye çalıştığı, arkadaşlıkların ve dostlukların pekiştiği mekanlarmış zamanında. Sonra bir miktar yozlaşmış maalesef. Başbakanımızla, bakanlarımızla bir buluşmada kahvehanelerin, kıraathane olarak tekrar dostlukların pekiştiği, insanların dertleştiği mekanlar olarak, aynı zamanda birer kültür evi, bilgi merkezi, paylaşma merkezi olarak hayata geçmesi için düşünceler görüşüldü ve bunun Konya’dan başlamasının uygun olacağı ifade edildi."

Başkan Akyürek, Konya’daki kahvehanelerin bir marka olabilmesi için de çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Tabelasından giriş kapısına, masa ve sandalyelerinden oturma mekanına, çay ocağından kütüphanesine kadar gençlerin ilgi göstereceği bir format geliştirmek istiyoruz. Dernekle yapacağımız bir protokolle bu konuda destek vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.