Üsküdar’da yaşayan engelli çift, hayatlarını nikah masasında birleştirdi. Nikahı kıyan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çifte bir kese altın hediye etti.

Üsküdar’da bir yıl önce yakın çevreleri tarafından tanıştırılan 39 yaşındaki Zehra Koru ve 41 yaşındaki Murat Konuk isimli engelli çift, dünyaevine girdi. Üsküdar Belediyesi hayatlarını birleştirmek isteyen engelli çifti yalnız bırakmadı. Bulgurlu Semt Konağı’nda yapılan kına gecesinin ardından kıyılan nikahla dünyaevine giren çiftin düğün masraflarını Üsküdar Belediyesi karşıladı. Çiftin nikahını kıyan Başkan Hilmi Türkmen, düğün hediyesi olarak bir kese altın hediye etti. Engelli çiftin mutlulukları ise gözlerinden okunuyordu.

"HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK"

Kıydığı nikahın ayrı bir güzelliği olduğunu dile getiren Hilmi Türkmen, "Bizler görevimiz gereği sayısını hatırlamayacağımız kadar nikah kıydık. Bugünkü nikah gerçekten çok farklı oldu. İki tane kardeşimiz belli bir engel durumları var ama biz hep diyoruz ki hayatı paylaşmak için engel yok. Bu sözün ne kadar doğru bir söz olduğunu altının doldurulmak istenirse hemen kolayca doldurulduğunu bugün gördük. Zehra ve Murat çifti çiçeği burnunda çiftimiz hayatı paylaşma adına hiçbir engel tanımadılar. Bir takım engel durumları var ama onların sevgi ile aşkla, saygıyla bertaraf edileceğini ve inşallah hayatı paylaşmak için bir engel olamayacağını bugün sizler de gördünüz, buradaki herkes gördü, durumlarının engel teşkil etmediğini gördü. İnşallah bu evlilik hayatlarına çıkan engelleri de kolayca aşmalarına vesile olsun" dedi.

"KENDİMİ HİÇBİR ZAMAN ENGELLİ OLARAK GÖRMEDİM"

Çiçeği burnunda gelin Zehra Koru, “Kendimi hiçbir zaman engelli görmedim görmeyi de düşünmüyorum. Aileden ayrılmak çok üzücü bir şey ama diğer tarafta aile kurmak, bir yuvan olması güzel bir şey” şeklinde konuştu.