ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak'ı kapsayan Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında, 2019 yılı sonuna kadar 25 milyar lira değerindeki 4 bin 547 projeyi kazandıracağız" dedi.

Uşak Valiliğinin ev sahipliğinde bu yıl 8'incisi düzenlenen "Ege İlleri Tanıtım Günleri"nin Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılış töreni, zeybeklerin gösterisiyle başladı.

Törende konuşan Bakan Eroğlu, tarih boyunca köklü medeniyetlere ev sahipliği yapan Ege Bölgesi'nin refahının artması için EGEGEP'i hayata geçirdiklerini anımsattı.

"Ege Bölgesinde, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak'ı kapsayan EGEGEP Projesi kapsamında 2019 yılı sonuna kadar 25 milyar lira değerindeki 4 bin 547 projeyi kazandıracağız" diyen Eroğlu, projeler arasında 358 baraj ve gölet, 33 hidroelektrik santrali, bin 42 dere ıslah pojeleri muhtevasında köprü, 72 bal ormanının olduğunu kaydetti.

Eroğlu, tamamlanan ve tamamlanacak projelerle 4,3 milyon dekar arazinin sulamaya açılacağını, yılda 4 milyar lira zirai gelir artışının sağlanacağını, 262 bin vatandaşının istihdam edileceğini, 8,8 milyon dekar arazide ağaçlandırma çalışması yapılmasının planlandığı bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, Afyonkarahisar'ın ekmek kadayıfı ikram edildi. Daha sonra Bakan Eroğlu, stantları gezerek vatandaşların ikramlarından tattı ve ebru yaptı.

Ege Bölgesi'ne özgü el işleri, takı ve yiyeceklerin Başkentlilerle buluşacağı tanıtım günleri, 15 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.