NEVŞEHİR (AA) - Çini ve granit sanatçısı Züleyha Kurt, son iki yılda hazırladığı eserlerini, geliri Bayırbucak Türkmenleri’ne gönderilecek olan sergide görücüye çıkardı.

Nevşehir’de yaşayan ve dünyadaki tek kadın granit ustası olarak tanınan Kurt, savaşın devam ettiği Suriye’deki Türkmenler yararına granit ve çini eserlerinden oluşan bir sergi açtı.

Yaklaşık 50 eserin yer aldığı sergi, bir alışveriş merkezinin sanat koridorunda Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya tarafından açıldı.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiyi, 5 yılı aşkın süredir devam eden savaş nedeniyle mağduriyetler yaşayan Bayırbucak Türkmenleri için düzenlediğini kaydetti.

Kurt, “Burada biz huzur ve güven içinde yaşarken sınırımızın öbür yakasında masum insanlar büyük ızdırap içinde yaşam mücadelesi veriyor. Bir sanatçı olarak ben de onlara destek olmak amacıyla sergi açmaya karar verdim. Sergiden elde edilecek gelirlerin tamamını yardım kuruluşları aracılığıyla Suriye’ye göndereceğim" dedi.

Şehrin tanınan simalarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için yaptığı granit tabloların da yer aldığı sergi, 6 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.