KAYSERİ (AA) - Memur Sen Kayseri Temsilciliği tarafından başlatılan Bayırbucak Türkmenlerine bir torba un yardımı kampanyası devam ediyor.

Memur Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, yardım kampanyası çerçevesinde iki tırın daha yola çıktığını bildirdi.

Eğitim Bir Sen, Büro Memur Sen, Sağlık Sen, Toç Bir Sen, Kültür Memur Sen gibi Memur Sen'e bağlı sendikaların kampanyaya destek verdiğini belirten Kalkan, "Bir torba unla sen de katıl" sloganıyla başlayan kampanyaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Kampanyanın 26 Şubat'a kadar süreceğini anımsatan Kalkan, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. İmkanları seferber etmenin zamanıdır. Rehavete kapılmanın, vicdani hassasiyetleri geri plana atmanın zamanı değildir. Büyük ülke olmanın gereği olarak bizler de Bayırbucak Türkmenlerine elimizden gelen yardımı yapmanın gayreti içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, dualar eşliğinde Bayırbucak’a doğru yola çıkan 8. ve 9. tırların yarın Bayırbucak’a ulaşmasının beklendiği bildirildi.