KONYA (AA) - Beyşehir, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Güney ve Güneybatı Konya Planlama Alt Bölgesi 1/25 binlik Nazım İmar Planı çalıştayına ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından Anamas Otelde düzenlenen, 2 gün süreli çalıştayın ilk günkü oturumuna Konya’nın Güneybatı Planlama Alt Bölgesi’nde yer alan Beyşehir, Seydişehir, Hüyük, Derbent, Derebucak, Yalıhüyük ve Ahırlı ilçelerinin yerel yöneticileri ile imar ve şehircilikten sorumlu çalışanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı, 6360 Sayılı yasa ile birlikte Konya il genelinde 1/100 binlik çevre düzeni planlarının yapıldığını hatırlatarak, Türkiye’de çevre düzeni planını, yerel düzeyde ilk yapan idarenin Konya Büyükşehir Belediyesi olduğuna dikkat çekti.

Bu çalışmanın yaklaşık 1,5 yıl önce tamamlandığını ifade eden Osmanlı, 1/25 binlik nazım imar planı çalışmalarına da başladıklarını belirterek, "25 binlik nazım imar planı çalışmalarında ise şunu hedefledik, bütün bölgeyi, yani 40 bin 814 kilometrekare olan Konya'nın tamamının 6 bölgeye ayrılmasını sağladık. Bu 6 alt bölgeden birisi de bugünkü çalıştayımıza konu olan Güneybatı. Yani Beyşehir, Seydişehir, Hüyük, Derbent, Derebucak, Yalıhüyük ve Ahırlı ilçelerimizi içeren 1/25 binlik planlar. Toplantının ikinci ayağında ise Bozkır, Hadim, Taşkent ve Güneysınır ilçelerimizin 1/25 binlik planlarını konuşacağız” dedi.

Toplantıda söz alan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Büyükşehir Belediyesinin, yasa çıkmadan önce her ilçe belediyesinin kendi imar planını kendisinin yaptığını, 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte, ilçe belediyelerinin kendi içerisindeki imar konularının büyükşehir belediyesince de onaylanması gerektiğini belirtti.

Çalıştayda, diğer ilçelerin belediye başkan ve başkan yardımcıları da kendi yerleşim merkezleri ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Çalıştayın Beyşehir’deki ilk günkü oturumuna Konya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Seydişehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Güray, Derbent Belediye Başkan Yardımcısı Celal Can ile Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi ile ilçe belediyelerinin imar ve şehircilik müdürlüğü çalışanları katıldı.