Çanakkale’de, 10 Kasım Anma Programı kapsamında Ata’ya Saygı yürüyüşü yapıldı. Binlerce vatandaş ellerinde meşalelerle yürüyüşe katıldı.

Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık 10 bin kişi, ellerinde meşaleler ve Atatürk posterleriyle “Ata’ya Saygı” yürüyüşüne katıldı. Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüş, Cumhuriyet meydanından başladı. Marşlar eşliğinde yaklaşık 5 kilometrelik yolu yürüyen vatandaşları, bitiş noktası olan kordon boyu Morabbin parkta da ellerinde bayraklarla bekleyen vatandaşlar karşıladı. Yürüyüşün bitiminde ise Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından ‘Atatürk’ün sevdiği şarkılar’ seslendirildi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andıklarını belirterek, “Onun kaybından büyük üzüntü duyuyoruz. Ama elbette ki hepimiz faniyiz. Onun bıraktığı miras, Türkiye Cumhuriyeti, laik bir devlet olarak, bir Cumhuriyet olarak, demokratik bir ülke olarak onun bıraktıklarına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Onu unutmamaya, unutturmamaya çalışıyoruz” dedi.