Şehitkâmil İlçesi sınırları içerisinde bulunun anaokul, ilkokul ve ortaokullarda okuyan öğrencilere yönelik hayata geçirilen ‘Bir Dilek de Sen Tut’ projesi kapsamında annesini, babasını veya her ikisini de kaybetmiş yetim ve öksüz öğrenciler Forum Gaziantep’te ilk defa sinema izlemenin heyecanını yaşadılar.

Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Forum Gaziantep Alışveriş Merkezi tarafından hayata geçirilen ve proje ortaklığını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, İHH, Bülbülzade Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti’nin yürüttüğü ‘Bir Dilek de Sen Tut’ projesi kapsamında ilk etkinlikler yapıldı. ‘Bir Dilek de Sen Tut’ projesi anne, babasını veya her ikisini de kaybetmiş çocukların dileklerini belirlemek ve bu dilekleri gerçekleştirerek mutlu olmaları sağlamak amacıyla hayata geçirilirken, proje Şehitkamil İlçesi’nde ki anaokulu, ilköğretim ve ortaokullarda okuyan yetim öğrencilere yönelik uygulanıyor.

908 ÖĞRENCİ FAYDALANDI

Proje kapsamında 4 anaokulundan 47 öğrenci, 38 ilkokuldan 376 öğrenci, 37 ortaokulundan 475 öğrenci ve ilkokul/ortaokuldan 51 öğrenci olmak üzere toplam 908 öğrenci faydalandı. Yazılan dileklerde ise, en çok çocukların bisiklete binmek, lunaparka gitmek, hayvanat bahçesine gitmek ve sinemaya gitmek gibi dilekleri olduğu öğrenildi.

SİNEMA DİLEKLERİ YERİNE GETİRİLDİ

Proje kapsamında sinema gitme dileğinde bulunan öğrenciler, Forum Gaziantep’te bulunan sinema salonuna götürüldü. Rehber öğretmenleri eşliğinde sinemaya gelen öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlenirken, bazı öğrenciler ise, sinemaya ilk defa geldiklerini söylediler. ‘Madagaskar Penguenleri’ adlı filmi izleyen öğrenciler daha sonra, Forum Gaziantep’te bulunan Playland oyun merkezine geçerek eğlendiler.

PROJENİN DETAYLARI ANLATILDI

Sinema etkinliğinin ardından Forum Gaziantep’te yapılan kokteyl ile projenin ana hedefleri ve amaçları basın mensuplarına anlatıldı. Burada yapılan etkinliğe, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Tokmak, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vasıf Munis, İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, Proje Koordinatörü psikolojik danışman Neslihan Yağan, Forum Gaziantep Pazarlama Müdürü Özkan Aksoy, Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Reşit Çelik, ve çok sayıda davetli katıldı.

ORTAK ÇAĞRI ‘YETİMLERE SAHİP ÇIKILSIN’

İlk olarak burada bir açıklama yapan Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, bu projenin çok büyük başarılar getireceğini ifade ederek, bu projenin ufuklar açacağını söyledi. Özkeçeci, “Bu proje ile çocuklarımızın bizim aklımıza gelmeyecek bin tane dileği var. Biz onlar için elimizden geleni yapacağız. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vasıf Munis, bu proje ile önemli ve güzel işler yapılacağını düşündüğünü söyledi. Munis, “Annesini, babasını veya her ikisini de kaybetmiş çocuklarımızı sevindirmek, isteklerini yerine getirmek tüm toplumda arz etse de, bu dinimizin gereğidir. Bu çocuklarımızı sahiplenmeliyiz. Küçük bir tebessüm ile yüzlerini güldürmek gerçekten bizler için çok büyük öneme sahiptir” dedi.

İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan ise, yetim ve öksüz çocukların hayatın bir yapısı olduğunu dile getirerek, “Onlara sahip çıkma ve topluma kazandırmak bizim en önemli görevlerimizdendir “ dedi.

Projenin mimarı proje koordinatörü psikolojik danışman Neslihan Yağan ise, sunum eşliğinde katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.