Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan olduğu dönem olan 30 Mart yerel seçimleri öncesi İzmir’de, ’el hareketi’ yaparak hakarette bulunduğu iddia edilen Filiz Akıncı’nın yargılanmasına devam edildi. Mahkemeye delil olarak sunulan CD görüntülerini inceleyen bilirkişi Muhammed Demir, Filiz Akıncı’nın Erdoğan’a karşı hakaret yapan görüntülere rastlanmadığı yönünde rapor verdi.

16 Mart günü, İzmir’de dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’a ’el hareketi’ yaparak hakarette bulunduğu iddiasıyla hakkında 2 yıl hapis cezası istenen Filiz Akıncı’nın İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davasına devam edildi. Duruşmaya, sanık Filiz Akıncı katılmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Avukat Cansu Bozkurt, sanık Filiz Akıncı adına Anıl Çağlar duruşmaya katıldı.

BİLİRKİŞİ MUHAMMED DEMİR ’EL HAREKETİ YOK’ DEDİ

Filiz Akıncı’nın, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a el hareketi yaptığı iddiasıyla mahkemeye sunulan görüntüleri inceleyen bilirkişi, üç sayfalık raporunu mahkemeye sundu. Mahkemeye sunulan CD görüntülerinin tek tek incelendiğini belirten bilirkişi Muhammed Demir, Filiz Akıncı’nın el hareketi gösterir görüntülere rastlanmadığını raporunda belirtti. Bilirkişi raporunu alan Erdoğan’ın avukatı ile sanık Akıncı’nın avukatı, raporlarını yazılı olarak sunacaklarını belirtti. Mahkeme, Mart ayına ertelendi.

"EŞİME HAREKET YAPTIM"

Öte yandan daha önce duruşmaya katılan sanık Filiz Akıncı ise savunmasında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a herhangi bir parmak hareketinde bulunmadığını söyledi.

Akıncı mahkemede yaptığı savunmasında, "Balkonda, eşim, kızım ve damadımla birlikte oturuyorduk. Seslerden Başbakan’ın otobüsünün yaklaştığını fark ettim. Etraf çok kalabalıktı, inanılmaz gürültü geliyordu. Kendimiz ikinci kat balkonda konuşmakta ve birbirimizi anlamakta zorlanıyorduk. Eşime iki elimi kaldırıp, ’Bu kadar kalabalığı ilk defa görüyorum’ dedim. Ben eşime el hareketi yaptım" diyerek kendisini savunmuştu.