ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, "mizah ekinde yer alan karikatürle başörtülü kadınlara hakarette bulunduğu" gerekçesiyle kentte yayınlanan yerel bir gazeteyi protesto etti ve binasının önüne siyah çelenk bıraktı.

Merkez Odunpazarı İlçesi Hamamayolu Caddesi'ndeki Çarşı Cami önünde cuma namazı sonrası toplanan platform üyeleri adına Esra Özkan ortak açıklama yaptı.

Söz konusu gazetenin, "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" dolayısıyla çıkardığı mizah dergisinin kapağında yer alan karikatürle başörtülü kadınlara hakaret ettiğini dile getiren Özkan, Türkiye'de çağdaşlık ve modernlik adı altında toplumun değerlerine hakaret edildiğine dikkati çekti. Özkan, "Bu toplumun değerlerine hakaret edilmesine müsaade etmeyiz. Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Antalya'ya ülkenin her kilometresinde bir ve beraber olduğumuzu, kamplaşmalara müsaade etmeyeceğimizi, başörtülü, başörtüsüz , dindar, laik, Kürt, Türk, Alevi, Sünni hep beraber akraba, dost olduğumuzu, kader birliği yaptığımızı ve yapmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.

Yayımlanan karikatürün utanç verici olduğunu vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:

"Gazete bu karikatürle sadece kadınlara ve toplumun değer yargılarına hakaret etmiyor, bilerek ya da bilmeyerek bu toplumu bir arada tutan kardeşliği dinamitliyor. Kadınlar arasında ayrımcılık yapıyor. Toplumu bir arada tutan değerleri aşındırıyor. Toplum içerisine fitneye zemin hazırlıyor. İşte bu yüzden biz bir mizah olmaktan çıkıp toplumun temeline konulmuş bir dinamite dönüşen bu karikatüre isyan ediyoruz. Şehrin en çok satan ve en eski gazetesinde bu hatanın yapılmasına tahammül edemiyoruz."

Özgür, gazetenin Eskişehir halkından ve Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini kaydetti.

Daha sonra gruptakiler İki Eylül ve İsmet İnönü Caddesi üzerinden sloganlar eşliğinde gazetenin önüne kadar yürüyerek siyah çelenk bıraktı.