NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Müdürlüğü işbirliğinde "Ev ve Süs Hayvanları Yetiştirenlere Hayvan Bulundurma, Sahiplenme ve Satış Eğitimi Kursu" verildi.

Avanos Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen programda konuşan Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Demircioğlu, ticari amaçlı ev ve süs hayvanı yetiştiren veya satan kişilerin hayvanların korunması kapsamında yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılarak sertifika almakla yükümlü olduklarını hatırlattı.

Demircioğlu, "İlgili kanun gereği ticari amaçlı hayvan yetiştirmek ve satışını yapacak kişilerin iş yeri ruhsatı alabilmeleri için bu sertifikaya sahip olmaları zorunludur. Bu kapsamda gelen talepleri göz önünde bulundurarak tüm vatandaşlara açık olan bu toplantıyı düzenledik. Bu türdeki eğitim toplantıları ihtiyaç olduğu süreçlerde yenilenecektir" diye konuştu.

Toplantıda, nesli tehlike altındaki türlerin ticaretine ilişkin sözleşme ve yetiştirilen hayvanların doğal koşullara uygun ortam gereksinimleri, beslenmesi yasak olan türler konusunda da katılımcılara bilgi verildi.