ANKARA (AA) - BM Gıda ve Tarım Örgütü'nce (FAO) ana teması "Sosyal koruma" olarak belirlenen "Dünya Gıda Günü Poster Yarışması" düzenlendi. 

Örgütün Türkiye Temsilciliğinden yapılan açıklamada, açlığın sona erdirilmesi için son zamanlarda dünya çapında gelişme kaydedilmesine rağmen istenen sonucun elde edilemediği, dünyada halen birçok insanın açlık ve aşırı yoksullukla mücadele ettiği belirtildi. 

Dünyadaki iklim değişikliği, doğal felaketler ve silahlı çatışmalar gibi nedenlerden dolayı yaşanan yıkımlardan en fazla kırsalda yaşayan, yoksul ve dışlanmış grupların etkilendiği ifade edilerek bu yılki yarışmanın ana temasının "Sosyal koruma" olarak belirlendiği bildirildi.

"Sosyal koruma" tedbirlerinin, en dayanıksız gruplara koruma kalkanı oluşturarak daha kolay ayağa kalkmalarını ve toparlanmalarını sağladığı, yoksul ve dayanıksız grupların gelirlerini, yeteneklerini ve haklarını iyileştirerek destek oluşturduğu kaydedildi. 

Açıklamada, 30 Eylül'e kadar başvurulabilecek ve 5-17 yaş grubundakilere açık yarışmada dereceye girecek posterlerin, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenecek Expo 2015'in parçası olacağı belirtildi.

Yarışmada dereceye giren eserler 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde duyurulacak ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un Dünya Gıda Günü’nü kutlaması için katılacağı Expo Milano 2015'te sergilenecek.