ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, insanlığın merhametini kaybettiğini belirterek, ''Bugün zalimleşen ve gaddarlaşan dünyanın, annelerin merhametine ihtiyacı var'' dedi.

Görmez, Türkiye Diyanet Vakfının düzenlediği "Anneler Günü" programında, Suriye, Afganistan, Irak'tan Türkiye'ye gelen savaş mağduru anneler ile bir araya geldi.

Çağdaş dünyada, bugün Anneler Günü'nün kutladığını hatırlatan Görmez, ''Bizim kültürümüzde, anneye olan saygıyı, anneye olan hürmeti bir günle sınırlandırmamız mümkün değil. Biz müminlerin, bütün günleri annelerimize tahsis etmemiz gerekiyor. Bütün yıllar annelere harcansa bu onlar için sezadır. Bütün zamanlarımıza layık kimselerdir'' diye konuştu.

Anneler Günü'nü, mağdur olmuş, mazlum kalmış, çocuklarını savaşta kaybetmiş ''Hüzün anneleri' ile geçirmeyi uygun bulduklarını dile getiren Görmez, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Suriye'den, Irak'tan, Afganistan'dan, dünyanın muhtelif yerlerinden ülkemize sığınan annelerimiz ile birlikte olmayı, onların şahsında, dünyada mağdur kalmış, mazlum kalmış, çocuklarını savaşta yitirmiş, kendi ülkelerinden kovulmuş, hicret etmek zorunda kalmış anneler ile birlikte olmayı, Allah'ın rahmetine vesile olacak bir davranış olduğunu kabul ettik.'' 

- ''Annelerin merhametine ihtiyaç var''

İnsanlığın merhametini kaybettiğini, yeryüzünde Allah'ın en çok rahmet sıfatının tecelli ettiği varlığın anneler olduğunu vurgulayan Görmez, ''Onun için bizi birbirimize bağlayan, çocukların içinde yetiştiği dünyanın adı rahim olmuştur. Çünkü biz o rahmetle birbirimize bağlanıyoruz'' ifadesini kullandı.

Hazreti Muhammed'in, ''Cennet annelerin ayakları altındadır'' hadisini hatırlatan Görmez, ''Bu öyle sıradan okunup geçilecek bir cümle değildir. Bugün zalimleşen ve gaddarlaşan dünyanın, annelerin rahmetine ve merhametine ihtiyacı var. Onun için insanlık eğer bir anneler günü kutlayacaksa öncelikle zalimleşen dünyaya, annelerin merhametini nasıl taşıyabilir bunun üzerinde durması gerekiyor'' diye konuştu.