Girusun'da bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü. CNN TÜRK muhabiri Gülşen Coşkun, helikopterde 8 askeri personel, 4 personel eşi ve 3 çocuğun bulunduğunu belirterek, kazada 6 şehidin olduğunu açıkladı. CNN TÜRK'ün askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre 2'si asker, 4'ü sivil 6 şehit 9 yaralı var. AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise, "Şu ana kadar elimize gelen bilgilere göre 7 şehidimiz var" dedi.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.

İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası'na düştüğü ihbarı geldi.

Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Helikopterde askerlerin yakınlarının da olduğu bilgisi geliyor.
6 şehit

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, enkaza ulaşıldığını 2 albay, eşleri ve 2 çocuğun hayatını kaybettiğini 7 yaralının olduğunu açıkladı. CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre de helikopter kazasında 6 asker şehit oldu.

CNN TÜRK muhabiri Gülşen Coşkun, helikopterde 8 askeri personel, 4 personel eşi ve 3 çocuğun bulunduğunu söyledi. Coşkun, helikopterin S-70 Skorsky olduğunu kaydetti.

Nurettin Canikli yaralıları ziyaret etti

Yaralıların tedavi gördüğü hastanelerden Yağlıdere Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, hastane çıkışında açıklama yapmaktan kaçınırken, yaralıları ziyaret sonrasında hastaneden ayrıldı.

Helikopterde kimler vardı?

Helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek'in bulunduğu kaydedildi.

Binali Yıldırım: Şehit ve yaralılar var

Başbakan Binali Yıldırım, Giresun'da askeri helikopterin düşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, şehit ve yaralıların olduğunu söyledi. Başbakan Yıldırım, "Toplam 15 kişi Giresun'a dönüş yolunda, henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde helikopter kaza kırıma uğruyor. Net bilgiler elimizde yok. Yaralılar var, vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz. Sayılar teyide muhtaç olduğu için söylememiz doğru olmaz ama kurtulanlar var, kurtulamayanlar var. Şehitlerimiz var, yaralılar da var. Enkaza ulaşıldı ve yaralılar hastaneye götürüldü. 5 veya daha fazla yaralı var. Vali ve Başbakan Yardımcısı olay yerindeler, şu anda verebileceğim bilgiler bu." dedi.

Erdoğan: Hava şartlarından kaynaklı kaza kırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Giresun'da askeri helikopterin düşmesine ilişkin yaptığı telefon görüşmesinde, hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğu tahmin edilen kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.

Helikoptere ilk ulaşan vatandaşlardan Gültekin Karaca o anları anlattı

Öte yandan Giresun’un Alucra ilçesinde ormanlık alana düşen helikopter kazası ile ilgili olay yerine ilk ulaşan köylülerden Gültekin Karaca o anları anlattı.

Karaca, yaptığı açıklamada, helikopterin düştüğü sırada bölgede havanın sisli olduğuna dikkat çekerek “Büyük ihtimalle helikopter sisten düştü. Büyük bir gürültü koptu. Ardından gürültünün olduğu yere doğru 20 kişiyle ulaştık. Yaralılara müdahale ettik. Hemen 112 ve 155’i aradık. Düşen yere araçla ulaşmak imkansızdı. Ulaşınca hemen helikopterin parçaları ile yaralıları yola indirdik. Kendi araçlarımızla 9 yaralıyı taşıdık. Oradan da ambulanslara teslim ettik" dedi. Askeri ekiplerin bölgede arama tarama çalışması yaptığını ifade eden Karaca "Bölge çok sık ormanlık bir alan. Yaralılardan bir bayanın vefat ettiğini gördüm” diye konuştu.
Karamanlı Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara'nın sağlık durumları hakkında kesin bilgi bulunmuyor.