“Üreten Samsun’un Yıldızları” ödül törenine katılmak için Samsun’a gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.

Samsun TSO ve Samsun Ticaret Borsası tarafından düzenlenen “Üreten Samsun’un Yıldızları” ödül törenine katılmak için kente gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali İbrahim Şahin’i ziyaret etti. İlk olarak Valilik Şeref Defterini imzalayan Hisarciklıoğlu, daha sonra Şahin’le görüştü. Hisarcıklıoğlu, “Sayın Valimizi bu makamda ilk ziyaretim ama kendisi Türkiye’ye yapmış olduğu birçok imzalar var. Bundan dolayı kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bugün Ulaştırma Bakanlığımızın ülkemize yapmış olduğu hizmetler noktasında ilk adımı başlatan en üsteki sorumlu bürokrat olarak büyük katkısı vardır. TRT’nin geçmişini hemen unutuyoruz. TRT’nin uluslararası alanda yayın yapan bir kuruluş haline gelmesinde büyük emeği var. Kendisiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gurur duyuyoruz. Bugün TRT, nasıl CNN ve BBC gibi uluslararası yayın kuruluşları arasına girdiyse, TRT Türk’ü devreye sokarak bütün yurtdışı gezilerimizde bizim Türkiye’den haber almamızı sağladı. Samsunlular çok şanslı böyle bir valileri olduğu için. Kendisi de hemen gelir gelmez gıyabında da müthiş övgüler aldım. Başarısından dolayı gururlandık. Kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahin, Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti. Daha sonra karşılıklı hediye takdimi yapıldı. Ziyarette TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Özel TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, TOBB Başkanlık Danışmanı Erdoğan Özegen, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ve işadamları da bulundu.