İZMİR (AA) - İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kentte bir ayda yaklaşık 15 milyon liralık trafik ceza tutanağı hazırlandığını ancak buna karşılık ihlallerde azalma olmadığını söyledi.

Fahri Trafik Müfettişleri'nin İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) toplantı salonundaki etkinliğinde konuşan Uzunkaya, trafik bilincinin oluşturulması için topyekun seferberlik anlayışıyla çalışılması gerektiğini belirtti.

Fahri Trafik Müfettişlerinin İzmir'de bu yıl hazırladığı 9 bin 88 tutanağın cezaya dönüştürüldüğü bilgisini veren Uzunkaya, İzmir'de 600, Türkiye genelinde ise 20 binin üzerinde fahri trafik müfettişinin görev yaptığını kaydetti.

 -"İhlal yapanın canı yanmalı"

Trafik cezalarının sorunu çözmede yetersiz kaldığını ifade eden Uzunkaya, trafik kurallarına uymayanların caydırıcı cezalar alması gerektiğini dile getirdi.

Uzunkaya şöyle konuştu:

"İzmir'de günlük 500 bin lira, aylık 15 milyon lira civarında trafik ceza tutanağı düzenliyoruz. İhlal düşüyor mu düşmüyor. Demek ki trafik cezaları trafiğin sorununu çözmede tek başına yeterli değil. Trafik cezası o kişinin canını yakmıyorsa, onun size geri dönüşü olmuyor. Ceza yazıyorsunuz araç sürücüsü babasının holdingine gidiyor, babası o parayı ödüyor, bunun hiçbir esprisi yok. İhlal yapanın hem adli hem de maddi olarak canının yanması gerekiyor. Binlerle ifade edilen cezaları da her babayiğit ödeyemez. Böyle bir zorunluluk olduğunda daha dikkatli olur insan."

Konuşmaların ardından fahri trafik müfettişlerinin daha verimli çalışması için görüş alışverişinde bulunuldu.