Kök hücre nakli yaşayan hastaların, hasta yakınlarının ve sağlık çalışanlarının, katıldığı yarışmada Karamanlı Şair ve Yazar İbrahim Şaşma almış olduğu derecesiyle bizleri yine şaşırtmadı.  Yarışmada, 'Umuda Yolculuk' isimli öyküsüyle Filiz Taşdemir ve 'Lepiska Saçlı Kız' öyküsüyle Mehmet Can Şaşmaz birincilik ödülünü paylaştılar. Kevser Akın 'Ben Bir Mucizeyim', İbrahim Şaşma 'Belki Annem de Gelir' isimli öyküleriyle ikinci olurken, Dursaliye Şahin de 'Hatice'nin Canı' öyküsüyle üçüncülüğe layık bulundu.

Öykü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri K.K.T.C. Girne Elexus Resort Otel'de düzenlenen 3. Hematolojik Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyon Sempozyumu kapsamında düzenlenen törenle takdim edildi. Ödül Törenine, birinci olan Filiz Taşdemir, ikinci olan Kevser Akın ve İbrahim Şaşma katıldılar. Yarışmaya katılan 35 hikaye Dernek tarafından kitaplaştırılarak kongre katılımcılarına armağan edildi.

Dernek Genel Sekreteri, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan İsmail Sarı şunları söyledi: “Bu yıl 3´üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Hematolojik Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyon Sempozyumu´nda, dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeler ile güncel bilgiler değerlendirildi. Kök hücre vericisi olmanın önemine dair farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediğimiz öykü yarışmasına yoğun bir katılım oldu. Seçici kurulun titiz çalışması ile tek tek değerlendirilen dosyalardan 5´i ödüle değer görüldü. Ayrıca ödül alan öykülerle birlikte toplam 35 öykünün yer aldığı kitabımız da basıldı" dedi.

Şair ve yazar İbrahim Şaşma‘yı bu başarısı adına tebrik ediyor ilimize yeni başarılar taşımasını temenni ediyoruz.