KAYSERİ (AA) - Kayserispor'da futbolcular ve teknik heyet, terör saldırılarında şehit düşen asker ve polisler için saygı duruşunda bulundu.

Sarı-kırmızılı ekipte Trabzonspor maçı hazırlıkları Kadir Has Tesisleri'nde, teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde yapıldı. Futbolcular ve teknik heyet antrenman öncesinde Türk bayrağı açarak, şehitler için saygı duruşu gerçekleştirdi.

Futbolcular, ısınma hareketleri ve koşunun ardından dar alanda topla çalıştı.

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, saygı duruşundan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm ülkenin büyük bir acı yaşadığını söyledi.

Yaşanan olayların kelimelerle anlatılabilecek şeyler olmadığını belirten Kafkas, şöyle konuştu:

"Ben önce şehit ailelerine başsağlığı, ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu acı katlanılır gibi değil. Nasıl olacak işin gerçeği onu da bilmiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki herkesin üstüne büyük sorumluluklar düşüyor. Özellikle vatandaşlar, bizlerin bir şekilde bu işten sıyrılmamız gerekiyor. Yoksa bu şekilde devam etmesi söz konusu değil. Kelimeler söylerken boğazıma düğümleniyor. Öfkem aklımın önüne geçiyor. Ne gerekiyorsa biz yapmaya hazırız. Lig ertelenirse ertelenir, birlik olmak lazım, bütün olmak lazım."

Takım kaptanı İbrahim Dağaşan ise söylenecek çok şeyin olmadığını ifade etti. 

Ellerinden bir şey gelmediğini söyleyen İbrahim Dağaşan, "İdmana çıksak da çıkmasak da bir şey değişmiyor. Dualarımız onlarla. Allah ailelerine sabır versin. Sağduyulu olmak gerekiyor. Bütün milletimizi sağduyuya çağırıyorum. Uzaktan yorum yapmak kolay olabiliyor ama orada bizim mücadele eden kardeşlerimize ancak dua ederek destek olabiliriz" şeklinde konuştu.