KONYA (AA) - Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Konya Vergi Dairesi Başkanlığı'nca 'Mükellef Hakları ve Ödevleri, KDV İade Süreçleri' semineri düzenlendi.

SMMMO Başkanı İsmail Turan, oda hizmet binasında yaptığı konuşmada, vergi mükellefleri ve meslektaşlarının karşılaştığı sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Konya Vergi Dairesi Başkanlığıyla beraber hareket ettiklerini ifade eden Turan, "Bugün başarılı çalışmalarımızdan birini daha gerçekleştireceğiz. Konya Vergi Dairesi Başkanlığı ile gerek mükelleflerimizin gerekse meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunları birlikte çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Gelir ve Kurumlar Vergisi Standart İade Sistemi (GEKSİS) ile vergi iade işlemlerinin hızlandırılması gerektiğini belirten Turan, şöyle konuştu:

"GEKSİS sistemine giriş yapılmadan iadeler yapılmıyor. GEKSİS ile Gelir ve Kurumlar Vergisi iade işlemlerinin hızlandırılması, iade işlemlerine asgari bir standart getirilerek uygulama birliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu konularla ilgili eğitim seminerlerimizde bütün bilgilendirmeler yapılacaktır."

Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver ise 2015 yılında Konya Vergi Dairesi Başkanlığının daha iyi kurumsallaştığını dile getirdi.

Amaçlarının vatandaşlara, mükelleflere ve mali müşavirlere hizmet vermek olduğunu bildiren Ünver, vergi tahsilatlarında, vergi dairesi veznelerinde yoğunluk yaşandığını, bu yoğunluğun aşılması için bankacılık sektörünün tahsilatlar için kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Seminere çok sayıda oda üyesi ve stajyer katıldı.