SİVAS (AA) - Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında 10 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, törenle anıldı.

Kuzulu mezrası yakınlarındaki anıt mezarda düzenlenen anma töreninde konuşan Sivas Valisi Alim Barut, bu tür acıların bir daha yaşanmamasını diledi.

Gücün yetmediği ve sözün bittiği yerde olunduğunu belirten Barut, "Allah'a bu millete bir daha böyle bir afat göstermemesi için dua ediyorum" dedi.

Heyelanda annesi Hatice Çiçek ile teyzesini kaybeden Muğla Valisi Amir Çiçek de "10 yıl önce yaşadığımız acı olayı unutmamız imkansız çünkü annemi ve teyzemi kaybettim, bu heyelan bizleri o günden beri üzdü. Bu, Allah'tan gelen bir afettir, afetin önüne geçemiyorsunuz" diye konuştu.

Çiçek, heyelan olduğu andan itibaren devletin tüm imkanları seferber ettiğini hatırlatarak, "Toprak altından çıkartmak zorlaştı, heyelan daha sonra tekrar devam etti. Başka tehlikeler meydana geleceğinden dolayı akrabalarımızın da görüşleriyle bir tehlikenin daha olmaması için çalışmaların durdurulmasını istedik. Her yıl da burada bir anma etkinliği düzenleniyor. Dualarımızı ediyoruz, Allah rahmet etsin" ifadelerini kullandı.

 

- Evlat acısını 10 yıldır yaşıyor

Heyelanda 6 yaşındaki kızı Arife Karaduman ve aynı ismi taşıyan kayınvalidesini kaybeden Nuray Karaduman ise aynı acıyı 10 yıldır yaşadığını söyledi.

Heyelan olduğu esnada kızı Arife ile evin önünde olduğunu anlatan Karaduman, "O esnada kayınvalidem de evde oturuyordu. Toprak kaymasıyla kızıma 'babaanneni çağır, kaçalım' dedim. Kızım içeriye girdi ve o anda toprak kütlesi bir anda geldi ve ben kaçarak kurtardım. Kızım ve kayınvalidem toprağın altında kaldı" dedi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan dua etti. Törenin ardından Vali Alim Barut ve beraberindekiler, Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Umurca köyüne geçerek, Vali Amir Çiçek tarafından annesi ve teyzesi için köy camisinde okutulan mevlide katıldı. Mevlide Tokat Valisi Cevdet Can da iştirak etti.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında 17 Mart 2005'te meydana gelen heyelanda 15 kişi toprak altında kalmıştı. Birçok evin de toprak altında kaldığı bölgede, heyelanın devam etmesi nedeniyle enkaz kaldırma çalışmalarına son verilmişti.