KAYSERİ (AA) - Lösemili Çocuklar Vakfının (LÖSEV) "Anadolu'ya Tır Dolusu LÖSEV Yardımı Projesi" kapsamında oluşturulan "İyilikler Tırı" Kayseri'ye geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan tırdaki, giyim, tekstil, gıda, kırtasiye, oyuncak, et, kuru gıda gibi malzemeler lösemili çocuklara ve ailelerine dağıtıldı.

LÖSEV Gönüllü İletişimler Yönetmeni Macide Ercan, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan LÖSEV İyilikler Tırı aracılığıyla hem farkındalık oluşturmaya hem de ailelere maddi ve manevi destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye genelinde 17 bini aşkın üyelerinin olduğunu ve bunlara bir şekilde yardım götürdüklerini anlatan Ercan, "Yardım kolileri yüklü LÖSEV İyilik Tırı ailelere ihtiyaçlarını ulaştırmak üzere Türkiye'nin dört bir köşesini geziyor. Lösev yardım tırında ailelerin iğneden ipliğe her türlü ihtiyacına cevap verecek yardım malzemeleri bulunuyor. Aileler kurduğumuz stantlarda tek tek dolaşarak ihtiyaçlarını kendileri alabiliyor. Çocuklar için oyuncaklar da yine stantlarda bulunuyor. Hayırseverlerden, gönüllerimizden aldığımız gıda, giysi, oyuncak gibi ihtiyaç malzemelerini ailelerimizle buluşturuyoruz. LÖSEV İyilikler Tır'ı 2012 yılından bu zamana kadar 66 ilde 7 bin 594 aileye ulaştı" diye konuştu.

Lösemi hastalarına her geçen gün yeni bireylerin katıldığını ve her bireyin farklı ihtiyaçları olabildiğine dikkati çeken Ercan, insanların duyarlı davranarak gerek İyilikler Tırı'nı gördüklerinde gerekse LÖSEV'e direk bağış yaparak lösemili bir çocuğa yardım elini uzatmalarını beklediklerini ifade etti.

LÖSEV üyesi Hatice Şen ise kan kanseri hastası bir çocuğunun olduğunu, LÖSEV sayesinde maddi ve manevi zorlukların üstesinden gelebildiklerini söyledi.

Kanserin uzun süren pahalı bir tedavisi olduğunu ve aileler olarak bu süreçte özellikle maddi anlamda çok zorlandıklarını anlatan Şen, "Başımız sıkıştığı her zaman LÖSEV'i yanımızda bulduk. Ne kadar çok bağışçı olursa o kadar çok aileye ulaşılabileceğini biliyoruz. O nedenle hayırseverler başta olmak üzere herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.